Jeugd

In het seizoen 2022-2023 brengen we maar liefst 7 jeugdploegen in Limburgse en/of Vlaamse competitie, waarvan 2 jongensploegen (J18-J16), 2 gemengde (JM14-JM12) en 3 meisjesploegen (M17-M15-M13). Bij de jongere jeugd (JM12-JM10-JM8) zijn er daarnaast tornooien, hier is geen aparte competitie. Ook hebben we 2 jeugdkernen in de buurt: Grote-Brogel en Beek.

Iedere jeugdploeg staat onder leiding van een gediplomeerde trainer. Zo werken we aan een goede sportomgeving voor iedereen. Elk kind is trouwens verzekerd bij officiële trainingen en bij wedstrijden.

Voor bijkomende info over elke jeugdcategorie (trainingsuren, trainers, kalender) kan je hun aparte pagina bezoeken. De specifieke clubfilosofie voor elke categorie kan je vinden onder de knop 'Jeugdplan'. 

Onze vereniging tekende ook de PanathlonverklaringDeze verklaring vertrekt van de noden van het kind en is opgebouwd uit vijf grote thema’s: het uitdragen van positieve waarden, het bannen van alle vormen van discriminatie, het nemen van preventieve en curatieve maatregelen, het verwelkomen van sponsors in overeenstemming met de hoofddoelstellingen van jeugdsport en het onderschrijven van het ‘Panathlon Charter over de Rechten van het Kind in de Sport’.

Lidgeld

Op aanvraag kan je de lidgelden bekomen voor de categorie waaronder de speler/speelster valt. Het lidgeld dient betaald te worden indien enkele proeftrainingen positief bevonden zijn en de speler/speelster wil blijven komen. Verder is het goed om te weten dat:

  1. Diverse mutualiteiten een jaarlijkse tussenkomst voorzien in dit lidgeld. De club helpt je bij deze formulieren.
  2. Onze club meewerkt aan 'Handbal voor iedereen - inclusie van kansengroepen'. Dit wil zeggen dat we samenwerken met het Sociaal Huis indien er moeilijkheden zijn om bvb. het lidgeld te voldoen. Er kan dan een individueel dossier gestart worden waar de club zijn volle medewerking aan verleent.