Sezoens Achilles kan opnieuw niet winnen van Sporting Pelt

Hoe het vorige seizoen eindigde, zo begint ook het nieuwe seizoen voor Sezoens Achilles Bocholt. De mannen van coach Boiten gingen zaterdagavond met 23-22 de boot in tegen de noorderburen. Hoewel Bocholt nooit echt resoluut aan de leiding kwam, maakte het nog kans op minimaal een punt. Dat kwam er dus niet en zo won Pelt de eerste topper van de Super Handball League.

De openingsfase was er eentje van ‘om het vaakst missen’. Na het openingsdoelpunt van Robbe Spooren konden zowel Pelt als Bocholt maar weinig het net raken. Het was pas na 7 minuten dat Pelt een 2-1 voorsprong liet optekenen. Bocholt bleef achtervolgen en kon na 12 minuten voor het eerst op voorsprong komen via Aleksa Kljajic: 3-4. Die voorsprong was maar van korte duur. 3 minuten later stond Pelt opnieuw 6-5 voor. Tussendoor kreeg Yannick Glorieux nog een rode kaart voorgeschoteld. Uiteindelijk ging Bocholt terecht met een 12-8 achterstand naar de kleedkamers.

In de tweede helft bleef Bocholt in hetzelfde bedje ziek. Verdedigend zag het er naar behoren uit. In de aanval raakten onze jongens er niet uit. En hoewel dit zeker niet onze wedstrijd was, bleven we wel aanklampen. Tot in de laatste minuten, bij een 20-20 tussenstand, Bocholt zelfs nog de mogelijkheid had om Pelt in de touwen te spelen. Maar ook hier zorgden enkele slechte passes en gemiste shots ervoor dat Pelt uiteindelijk weer op voorsprong kon komen. In de laatste seconden hadden Tristan Tielen en Aleksa Kljajic op 7 meter nog een perfecte mogelijkheid om een punt mee te pakken, maar ook die kans werd gemist.

En zo werd het een zure avond in het Dommelhof. Volgende week ontvangen we in eigen huis Bevo. Laat ons hopen dat de ballen er dan eenvoudiger in gaan.

Bedankt aan de meegereisde fans. Tot volgende week.

Forza Bogget!

5’ : 1-1                  35’ : 13-12
10’ : 3-2                40’ : 16-14
15’ : 4-5                45’ : 18-16
20’ : 8-5                50’ : 19-17
25’ : 10-7              55’ : 21-21
30’ : 12-8              60’ : 23-22

Sporting Pelt : Van Sloot, Vandeboer 1, Smeits 4, Falke 7(1), Spooren 2, Kleijkers, Vandebeeck L. 3, Stollman, Schoenaker 1, De Grave, Ceyssens, Blokzijl, Van Haesendonck 1, Vandebeeck D. 2, Boiten, Antic 2

Sezoens Bocholt : Leroy, Govaarts, Tielen 2, Winters 2, Glorieux, Przybylski 6, Jaeken, Bierkens, Lamers, Driesen 4, Jerry 1, Roelants, Claessens 2, D’Hanis, Strauven 2, Klajic 3(2)