Sezoens Achilles Bocholt wint dan toch op het veld van Hubo Handbal

Sezoens Achilles Bocholt heeft gisteren de derby kunnen winnen van Hubo Handbal. Hoewel de openingsfase er niet meteen rooskleurig uitzag, wisten de bezoekers uit Bocholt dan toch met een nipte voorsprong aan de rust de kleedkamers in te gaan. Op basis van een sterk openingskwartier in de tweede helft kon Bocholt de overwinning naar zich toetrekken. 26-29 na 60 minuten handbal.

Bocholt begon slordig aan de eerste helft. Na 5 minuten spelen stond het 3-1 in het voordeel van de thuisploeg. Die voorsprong kon Hubo behouden tot Aleksa Kljajic in de 14e minuut kon milderen tot 6-6. Vanaf dat moment heeft Bocholt nooit nog achter gestaan. Mede dankzij een geweldige Clem Leroy, kon Bocholt stilaan timmeren aan de voorsprong. Met 13-15 gingen de mannen van coach Boiten toch enigszins opgelucht de kleedkamers in.

In de tweede helft startte Bocholt furieus. Zelfs een blessure van Yannick Glorieux – we wensen hem uiteraard een spoedig herstel – kon Bocholt niet van de wijs brengen. Voor Yannick bleef Bocholt gas geven en stond het na 7 minuten al 14-19. Hoewel we enkele strafworpen niet konden scoren en ook doelman Siraut aan de overkant best wel goed pakte, kon Bocholt uiteindelijk verdiend de overwinning in de wacht slepen. 26-29 na 60 minuten handbal in De Alverberg.

Al bij al een verdiende overwinning. Het zag er een tijd lang niet goed uit. En eerlijk, het was gewoon een vervelende wedstrijd. Veel spelonderbrekingen, weinig continuïteit, beslissingen die we niet goed naar de basis konden herleiden. Kortom, blij met de twee punten en nu hoofdjes leegmaken voor de confrontatie met leider Aalsmeer van volgende week zaterdag.

Supporters op post. Forza Bogget!

5’: 2-1                  35’: 14-18
10’: 4-2               40’: 16-20
15’: 6-7                 45’: 18-21
20’: 10-10          50’: 19-23
25’: 12-12          55’: 22-24
30’: 13-15          60’: 26-29

Hubo Handbal : Di Giacomo 5(1), Carvalhais 3, Sahraoui 3, Schiffeleers, Dubuc 2, Serras 4, Rodado, Schellingen 1, Vanhove, Borgerhoff, Marchal 3, Grobelnik 1, Baart, Siraut, Dupont 4

Sezoens Bocholt : Leroy, Govaarts, Tielen 1, Winters 4, Glorieux 2, Przybylski 4, Jaeken 1, Bierkens 2, Lamers, Driesen 3, Jerry, Roelants, Claessens 4, D’Hanis 3, Strauven 1, Klajic 4