Na de Vlaamse titel ook de Belgische titel voor de J18

Na de ongelofelijke remonte tegen Hubo Handbam in de Vlaamse finale in Merksem mochten onze J18 vandaag in de eigen Damburg aantreden tegen Waals kampioen Kraainem. Konden zij tegen deze jongens al het goede voorbeeld geven voor onze Heren 1 of kwamen de jongens uit het Brusselse daar een stokje voor steken? Het scorebord liet ons door de moderne technologie die door het arbitrale duo (die een goede wedstrijd leidden) werd gebruikt in de steek wat het nog extra moeilijk maakte om deze wedstrijd te volgen.

Na een gelijkopgaande beginfase werd het eerste kloofje geslagen door de thuisploeg. Maar Kraainem bleef in deze zenuwslopende wedstrijd in het zog, maar kon niet verhinderen dat wij met een kleine voorsprong richting kleedkamer trokken. Ruststand: 16-13.

In de tweede helft bleef Bocholt de hele tijd aan de goede kant van het scorebord staan. Het niveau van deze wedstrijd bleef -mede door de stress- een wedstrijd die op karakter afgewerkt ging worden. Bij de bezoekers begonnen de fysieke kwaaltjes de overhand te nemen wat voor onze jongens de motivatie gaf om er voor te blijven gaan. Uiteindelijk trokken we het laken helemaal naar ons toe en kronen we ons dankzij een 32-26-overwinning tot Belgisch kampioen!!

Het goede voorbeeld werd al gegeven voor de Heren 1 wat zij ook zouden volgen later op de avond. Jammer genoeg verloren onze Heren 2 na een sterk seizoen nipt in Lebbeke waardoor zij net de promotie naar 1ste nationale misten. Desondanks vond er een stevig feestje plaats in de Extra Time met een huldigingsmoment voor de 2 kampioenenploegen. Nu kunnen we even genieten van een welverdiende rust om over een kleine 2 maanden weer te beginnen aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

De spelers van de kampioenenploeg van de J18 : Baeten Rein, Boonen Wout, Brands Cisse, Buteneers Jef, Cox Jonas, Evens Lars, Geuens Mathis, Nieuwhart Randy, Revier Emmanuel, Silkens Xander, Snoekx Wesley, Vaes Victor, Weltjens Lowie, Arits Brent en Geuens Merijn (laatste 2 zijn spelers J16) en dit onder leiding van de trainers Bart Vervecken, Hub Maes en John Schrooten.