Bocholt quasi zeker van volgende Europese ronde

De Belgische en Montenegrijnse landskampioen waren in deze eerste Europese ronde slechts in het begin aan elkaar gewaagd. Bocholt, dat zaterdag als bezoekende ploeg optrad, opende de score via Evert Kooijman, die als nieuwe speler zo direct zijn visitekaartje afgaf. Bocholt stoomde via Bartosz Kedziora, Brecht Wertekaers en Serge Spooren door naar 1-6. Het was gewoon beter en via Roel Valkenborgh werd een duidelijke 7-16 ruststand vastgelegd.

In de tweede helft gaf onze tegenstander wat meer tegengas, wat vooral leidde tot veel tijdstraffen aan beide zijden, maar ook veel doelpunten. Na 40 minuten had Bocholt al verdubbeld: 11-23. De wedstrijd lag in de plooi en dat gaf ruimte aan heel de kern om te spelen. Zo scoorden Elias Coninx en Joren Lamers, en maakte jeugdproduct Michiel Lamers zijn eerste speelminuten direct in Europees verband. Wout Winters en vooral Evert Kooijman zorgden dat de dubbele cijfers ook in de eindscore te zien waren: 19-38. Bocholt kan zondag als thuisploeg nog verder glans geven aan wat met bijna zekerheid een plaatsing is voor de volgende EHF-ronde. Forza Bocholt!