Sezoens Bocholt zorgt zelf voor het thuisvoordeel in de finales!

Sezoens Bocholt was al zeker van de finale, maar door deze overwinning hebben we ook het thuisvoordeel! In die andere wedstrijd verloor Sporting Pelt van Hubo Handbal met 26-22. Zo springt Hubo Handbal over Visé met 1 punt meer en blijft Sporting Pelt op de laatste plaats achter. De laatste wedstrijd zal dus bepalen wie de tweede finalist wordt! Nog even vermelden dat Bocholt gisteren geen beroep kon doen op Roel Valkenborgh. Roel werd immers op vrijdag opnieuw papa van een tweede dochter, Amélie. Proficiat Roel, Katrien en grote zus Juline!

De wedstrijd startte met een redding van Clem Leory maar ook meteen 2 missers van Bocholt. Zo opende Hamzic voor Visé de score. Ilyas D’Hanis hing de bordjes terug gelijk na een assist van Joren Lamers. Een redding van Clem Leroy en in de volgende aanval scoorde Thomas Driesen de 1-2. Serge Spooren vergrootte deze voorsprong nog. Bello zorgde ervoor dat Visé in het spoor van Bocholt bleef: 3-4. Vervolgens scoorde Ilyas D’Hanis even later de 3 -5 maar kon even later de strafworp niet omzetten om de stand naar 3-6 te brengen. Tim Claessens scoorde even later wel de 3-6 en tijd voor Visé om een time-out te nemen. Meteen na deze time-out scoorde Boyon de 4-6. Maar wat bleek, Boyon stond niet correct op het wedstrijdblad en de wedstrijd werd stilgelegd. Zowel scheidsrechters als waarnemer wisten niet goed wat te doen met deze situatie. Een eenvoudige ‘technical meeting’ vooraf had dit incident kunnen verhelpen. Na 10 minuten werd de wedstrijd dan maar gewoon hervat! Deze keer kon Ilyas D’Hanis de strafworp wel verzilveren: 4-7. Ook Jeroen De Beule vond de weg naar het doel, alsook Serge Spooren. Na 20 minuten wedstrijd had Sezoens Bocholt al een voorsprong van 5 doelpunten (5-10) dankzij opnieuw een doelpunt van Jeroen De Beule. Bello en Brixhe probeerden nog voor Visé, maar uiteindelijk gingen we rusten met een comfortabele voorsprong: 8-12.

Bocholt kon meteen de bal onderscheppen, Serge Spooren mistte op een haar na het lege doel bij Visé. Even later onderschepte diezelfde Serge Spooren de bal opnieuw. Deze keer wist hij de tegenaanval wel goed af te ronden: 8-13. Even kwam Visé terug tot op 3 doelpunten: 12-15 en 14-17. Daarna was het terug Bocholt dat verder uitliep. Doelpuntenmakers van dienst waren Jeroen De Beule, Pieter Strauven, Tim Claessens en Serge Spooren.  Zo kregen we een voorsprong van 6 doelpunten: 16-22. Tijd voor Cauwenberghs om een time-out te nemen, er diende nog 8 minuten gespeeld te worden. Enkel Vancosen en Nguema konden nog iets doen voor Visé. Bij Sezoens Bocholt bleef de motor draaien. Tim Claessens, Lennert Doms en Jeroen De Beule bleven scoren. Met nog 4 en een halve minuut op de wedstrijdklok en een stand van 19 -26, nam Cauwenberghs opnieuw een time out. Ook deze time out kon ook geen redding meer brengen voor Visé. Thomas Driesen scoorde het laatste doelpunt voor Bocholt: 22-27! Opdracht volbracht en de punten komen mee terug naar Bocholt!

Volgende week krijgen de meeste spelers een weekje rust, de Red Wolves werkt een dubbele interland af tegen Nederland. Ook dan zullen we supporteren voor onze Jeroen De Beule. Op zaterdag 6 mei wordt dan de laatste play-off-wedstrijd afgewerkt. Deze laatste speeldag zal bepalen wie onze tegenstander wordt in de finale! Enkel Hubo Handbal en Visé komen nog in aanmerking voor het tweede ticket. Supporters op post om jullie team te steunen! Forza Bogget!

Tussenstanden :

5’: 1-2                       35’: 10-14

10’: 3-4                       40’: 13-16

15’: 4-7                       45’: 15-18

20’: 5-10                     50’: 16-20

25’: 8-11                     55’: 19-23

30’: 8-12                     60’: 22-27

HC Visé BM : Brixhe 1, Gava, Ranc 2, Destexhe, Massat, Plessers, Nguema 3, Delatte, Vancosen 5(1), Boyon 2, Lahonda, Hougardy, Bello 6(3), Hadzic 3.

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels, Tielen, Winters 2, Jaeken, Spooren 4, Lamers 1, Driesen 2, Roelants, Ceyssens J., Claessens 5, D’Hanis 5(3), Strauven 1, De Beule 6, Doms 1.

Scheidsrechters : Peeters - Van Loock