Sezoens Bocholt wint nipt van Hubo Handbal.

Door deze overwinning behoudt Sezoens Bocholt (toch nog even) de leidersplaats. Opnieuw was het geen mooie wedstrijd, maar het resultaat telt. In de eerste helft moesten we na 10 minuten achtervolgen, pas in de 40ste minuut konden we de rollen omdraaien. Het slot van de wedstrijd was nog ongemeend spannend, maar Sezoens Bocholt trok aan het langste eind.

Sezoens Bocholt mocht gisteren de score openen, schutter van dienst was Wout Winters. Carvalhais hing de bordjes terug gelijk. Ilyas D’Hanis met een knap doelpunt na een assist van Jeroen De Beule zorgde voor de 1-2. Diezelfde Ilyas D’Hanis deed er nog eentje bij na een strafworpovertreding. Heeren en Qerimi lieten echter niet begaan en zo stond het na 7 minuten terug gelijk. Door enkele missers langs de kant van Bocholt kon Hubo Handbal een eerste keer op voorsprong komen: 4-3. Hubo Handbal kon zelfs 3 doelpunten uitlopen 7-4, tijd voor coach Luc Boiten om een time-out te nemen. Die time-out bracht in eerste instantie geen oplossingen, want de achterstand werd alleen maar groter: 10 -5. Door doelpunten van Serge Spooren en Jeroen De Beule kwamen we terug iets dichter bij. Na 20 minuten kreeg Carvalhais een rode kaart. Ilyas D’Hanis zette de strafworp om, 12-8. Serge Spooren en Ilyas D’Hanis zorgden ervoor dat de voorsprong van Hubo Handbal verkleind werd: 13-11. De 2 doelpunten van Jeroen De Beule in de laatste minuten in de eerste helft konden niet verhinderen dat we gingen rusten met een achterstand van 3 doelpunten: 16-13.

Sezoens Bocholt moest een oplossing vinden in de tweede helft om de achterstand om te buigen. Echter Marchal scoorde het eerste doelpunt in de tweede helft. Vier doelpunten op rij van Bocholt zorgden ervoor dat de bordjes opnieuw gelijk hingen. Schutters van dienst waren Wout Winters, Serge Spooren en Tim Claessens. Opnieuw kon Hubo Handbal 2 doelpunten uitlopen. Tim Claessens en Serge Spooren lieten echter niet begaan en ook Wout Winters en Ilyas D’Hanis deden hun duit in het zakje en zo stond het 20-22 na 40 minuten wedstrijd. C. Glesner en Qerimi gaven echter niet op en brachten hun ploeg terug tot 22-23. Even later hing Heeren de bordjes zelfs terug gelijk. Wout Winters bracht ons tot 2x toe terug op voorsprong. Serge Spooren en Tim Claessens brachten het verschil zelfs terug naar 3 doelpunten: 24-27. Bij een stand van 25-28 (Thomas Driesen) nam Portengen een time-out voor Hubo Handbal. Vooral Heeren en Qerimi gaven niet op en bleven strijden. Met nog iets minder dan 5 minuten op de klok hingen de bordjes terug gelijk: 28-28. Wout Winters en een streep van Pieter Strauven brachten ons opnieuw op voorsrpong: 28-30. In ondertal kon Di Giacomo nog de aansluitingstreffer scoren (29-30). Wout Winters zorgde voor wat extra ademruimte, maar het was Qerimi die de eindstand vastlegde vanaf de strafworplijn: 30-31.

Een moeizame zege, maar ook deze tellen mee. Zo staat Sezoens Bocholt nog steeds aan de leiding. Na 2 speeldagen in deze play-offs leidt Bocholt met 7 punten, Sporting Pelt volgt met 2 punten minder. Forza Bogget!

5’: 1-3             35’: 17-16

10’: 4-3           40’: 20-22

15’: 9-4           45’: 21-23

20’: 12-7         50’: 24-27

25’: 13-11       55’: 27-28

30’: 16-13       60’: 30-31

Hubo Handbal : Di Giacomo 2, Heeren 5, Carvalhais 2, Devisch 1, Rodado 1, Bertels, Vanhove, Marchal 3, Glesner F. 3, Gevers 1, Bolaers 1, Qerimi 10(3), Glesner C. 1, Baart, Siraut

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels, Winters 9, Jaeken, Spooren 6, Valkenborgh, Lamers, Driesen 1, Roelants, Ceyssens J., Claessens 3, Ceyssens L., D’Hanis 7(3), Strauven 1, De Beule 4, Doms

Scheidsrechters : Cols - Lechien