Sezoens Bocholt blijft op koers.

Sezoens Bocholt maakte gisteren de verre verplaatsing naar Kwintsheul, oftewel Quintus. Quintus had de week voordien haar eerste punten gepakt tegen Atomix. Sezoens Bocholt deed wat ze moesten doen, winnen van Quintus. Pas in het laatste kwartier werd het verschil echt duidelijk.

Wout mocht deze week de score openen. De eerste strafworp van de wedstrijd  voor Quintus spatte uiteen op de lat. Na 5 minuten zorgde Tim een eerste keer voor dubbele cijfers: 2-4. Quintus speelde ook een snel spel waardoor het verschil nog niet groter werd. Yannick op tegenaanval na een assist van Arjan zorgde voor de 5-7. Even later stuurde Yannick Sergio op pad en bracht zo het verschil op 3. Arjan stopte intussen ook de nodige ballen. Met net geen 10 minuten gespeeld en na een treffer van Sergio namen de coaches van Quintus een eerste time-out (5-9). Yannick zorgde opnieuw voor de dubbele cijfers na een strafworp. Echt uitlopen konden de heren van Bart Lenders toen nog niet. Vollebregt met 2 doelpunten op rij voorkwam erger. Langs onze kant bleven Yannick en Serge scoren: 7-12. Met nog 10’ op de klok, was het Joren die wist te scoren na een assist van Yannick. Roel was diegene die in de eerste helft een laatste keer scoorde voor Sezoens Bocholt. Het was echter de Vreede die de ruststand bepaalde: 13-16.

Bij de hervatting van de tweede helft was Bocholt niet meteen bij de les. We noteerden twee missers aan Bocholter zijde en een doelpunt voor Quintus. Jeroen zorgde met 2 doelpunten op rij voor meer rust: 15-18. Daarna was opnieuw het woord aan Serge, eerst met een knappe schijnbeweging en nadien met een streep: 16-20. Enkel de Vreede kon nog af en toe tegenprikken. Rond de 40ste minuut kwam Quintus in dubbel ondertal en was het tijd voor de mannen van Bart Lenders om de voorsprong te vergroten. Serge, Yannick en Tim zorgden voor een verschil van 6 doelpunten: 19-25. De time-out van Quintus bracht geen oplossing, Merlijn en Serge bleven scoren en Thomas, met een lobje, tekende voor de 20-28. Thomas bleef aan zet, met 2 doelpunten op rij scoorde hij opnieuw het 30ste doelpunt. Joren, Roel en ook Elias pikte nog een doelpunt mee. Lennert mocht vanaf de strafworplijn de einstand bepalen: 23-35.

Opnieuw opdracht volbracht! Volgende week komt Bevo op bezoek, in het verleden waren dit niet de makkelijkste wedstrijden.  Onze heren zullen de aanmoedigingen van de supporters goed kunnen gebruiken! Forza Bogget!