Op het nippertje een gelijkspel uit de brand gesleept.

Bocholt staat na 4 speeldagen nog steeds aan de leiding met 10 punten en is zo zeker van een finaleplaats. Om het thuisvoordeel te kunnen bemachtigen moet er nog minstens één punt gepakt worden in de komende 2 speeldagen. Zaterdag maken we de verplaatsing naar Visé. Voor het andere finaleticket komen de 3 resterende ploegen nog allemaal in aanmerking: Visé, Hubo Handbal en Sporting Pelt.

Sezoens Bocholt kon gisteren de score openen dankzij Wout Winters. Danesi antwoordde meteen met een onderhands doelpunt. Visé kwam een eerste keer op voorsprong maar Wout Winters hing de bordjes al snel terug gelijk. Visé kwam telkens terug op voorsprong maar liep nooit meer dan 2 doelpunten uit. Doelpunten van Jeroen De Beule, Roel Valkenborgh, Serge Spooren en Thomas Driesen zorgden opnieuw voor een gelijke stand na 10 minuten wedstrijd: 6-6. Weer nam Visé het voortouw, Massat bracht de score naar 7-9 na balverlies bij Bocholt. Wout Winters zorgde ervoor dat we terugkwamen tot 9-9. Sezoens Bocholt kon niet profiteren van het ondertal bij Visé. Ilyas D’Hanis, vanaf de strafworplijn, bracht ons terug op voorsprong. Even later scoorde hij vanaf de rechterhoek en Jeroen De Beule bracht het verschil naar 2: 12-10. Tijd voor Bolaers om een time-out te nemen. Ilyas D’Hanis, na een assist van Clem; scoorde de 13-10 op tegenaanval. We vergaten om deze voorsprong verder uit te bouwen. 2 doelpunten van Bello zorgden ervoor dat Visé in ons spoor bleef. Roel Valkenborgh bracht het verschil terug naar 2 met een knap onderhands doelpunt: 14-12. Even later stopte Plessers de strafworp van Ilyas D’Hanis en Vancosen hing de bordjes terug gelijk: 14-14. Visé kwam opnieuw op voorsprong. De volgende strafworp voor Bocholt werd wel omgezet door Ilyas D’Hanis. De daaropvolgende strafworp van Bello spatte uiteen op de lat. Doelpunten van Roel Valkenborgh en Tim Claessens zorgden ervoor dat we met het kleinste verschil gingen rusten: 17-16.

Sezoens Bocholt kwam niet al te best uit de kleedkamers, eerst kon Bello scoren na balverlies bij Bocholt. Vancosen bracht Visé zelfs terug op voorsprong vanaf de strafworplijn. Even later hing Tim Claessens de bordjes opnieuw gelijk. In de 35ste minuut verliezen we één van onze beste verdedigers Ruben Roelants, door een rode kaart. Er werd om en om gescoord tot 21-21. Vanaf dat moment was het steeds Visé dat op voorsprong kwam. Serge Spooren kon in eerste instantie verhinderen dat Visé meer dan 2 doelpunten uitliep. Met nog 10 minuten op de klok, bracht Bello Visé zelfs 3 doelpunten voor: 23-26. Een strafworpredding van Stef zorgde ervoor dat Tim Claessens de aansluitingstreffer kon scoren (26-27). Twee doelpunten op rij van Hadzic brachten Visé terug 3 doelpunten voor met slechts 4 minuten nog op de klok. Jeroen De Beule en Thomas Driesen gaven de Bocholter supporters terug hoop: 28-29. Met nog iets meer dan 1’ op de klok nam Bolaers een time-out voor Visé. Het was echter Wout Winters die 7 seconden voor tijd de eindstand bepaalde: 29-29.

Het was geen gemakkelijke avond voor Sezoens Bocholt, maar eind goed al goed. Met dit punt is de finale voor de landstitel veilig gesteld. Nu nog werken om het thuisvoordeel te bekomen. Aanstaande zaterdag is Visé onze gastheer. Eén feit is zeker, onze mannen kunnen de steun van jullie, onze fantastische supporters, goed gebruiken. Dus allen naar Visé! Forza Bogget!

5’: 3-3                       35’: 18-18

10’: 6-6                       40’: 21-22

15’: 9-9                       45’: 22-238

20’: 12-10                   50’: 24-26

25’: 14-15                   55’: 26-27

30’: 17-16                   60’: 29-29

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels, Tielen, Winters 4, Jaeken, Spooren 4, Valkenborgh 4, Lamers, Driesen 2, Roelants, Ceyssens J., Claessens 4, D’Hanis 7(4), Strauven 1, De Beule 3, Doms.

HC Visé BM : Brixhe 3, Gava, Ranc 1, Destexhe 1, Massat 1, Plessers, Nguema 1, Delatte, Vancosen 5(1), Boyon 2, Lahonda 3, Danesi 2, Hougardy, Bello 8(1), Hadzic 2.

Scheidsrechters : Gilis - Lesar