Oef, de punten komen mee terug naar Bocholt.

Sezoens Bocholt nam gisteren een goede start, na 10 minuten hadden we al een kloofje van 3 doelpunten. Deze voorsprong werd zelfs nog uitgebreid tot 5 doelpunten. Echter op het einde van de eerste helft sputterde de motor al bij Bocholt, zo was het verschil aan de rust slechts 2 doelpunten (13-15). In de tweede helft nam Visé het commando over, maar in de laatste 5 minuten trok Bocholt het laken weer naar zich toe. Doelpunten van Serge spooren en Thomas Driesen zorgden uiteindelijk voor de overwinning 24-26.

Het eerste doelpunt kwam gisteren op naam van Hadzic na een strafworp. Wout Winters aarzelde niet en hing de bordjes meteen terug gelijk. Opnieuw was het Hadzic die Visé opnieuw via strafworp terug op voorsprong bracht. Maar opnieuw was er Wout Winters: 2-2. Een redding van Clem Leroy en Jeroen De Beule bracht ons een eerste keer op voorsprong. Thomas Driesen deed er nog ééntje bij op tegenaanval. En Jawel, opnieuw na een strafworp voor Visé, maar deze keer stopte Stef Gijbels de strafworp van Hadzic. Zo kon Sezoens Bocholt verder uitlopen naar 2-5. Vervolgens was het Ilyas D’Hanis die de weg naar het doel vond. 2 doelpunten van Ilyas en het stond 4-7. Danesi kon milderen voor Visé: 5-7. Serge Spooren en Thomas Driesen (tegenaanval) brachten het verschil terug naar 4 doelpunten: 5-9. Een grotere kloof slaan was niet mogelijk gezien Lahonda en Vancosen ook bleven scoren: 7-9. Thomas Driesen en Ilyas D’Hanis (assist van Serge Spooren) zorgden opnieuw voor een kloofje van 4 doelpunten (7-11). Het verschil werd zelfs 5 doelpunten na een knappe redding van Clem Leroy en doelpunten van Ilyas D’Hanis (9-14). Hadzic deze keer wel weer trefzeker vanaf de strafworplijn en een doelpunt van Danesi zorgde opnieuw voor de aansluiting: 12-14. Ook Ilyas D’Hanis wist te scoren vanaf de strafworplijn, maart het was Danesi die de ruststand bepaalde: 13-15.

We startte de tweede helft met een redding van Clem Leroy maar we noteerden ook enkele missers langs de kant van Bocholt. Hierdoor konden Nguema en Hadzic de bordjes opnieuw gelijk hangen: 15-15. Visé kwam dan een eerste keer op voorsprong en liep 2 doelpunten uit: 18-16. Bocholt bleef missen totdat Ilyas D’Hanis de 19-17 kon scoren. Een lobje van Vancosen en we stonden er terug 3 in het krijt. Ilyas D’Hanis (strafworp) zorgde voor de 22-20. Toen Serge Spooren ook nog de aansluitingstreffer scoorde nam Cauwenberghs een time-out. Vancosen zag zijn doelpoging gestopt worden door Clem Leroy en zo kon Serge Spooren de gelijkmaker scoren 22-22. Sezoens Bocholt vergat dan weer te scoren. De rode kaart voor Joren Lamers belette Serge Spooren niet om Bocholt op voorsprong te brengen: 23-25. Danesi wist opnieuw de aansluitingstreffer te scoren met nog 20 seconden op de klok. Tijd voor Luc Boiten om een laatste time-out te nemen. Thomas maakte het laatste doelpunt van de avond: 24-26.

Opnieuw een zwaar bevochten overwinning. Sezoens Bocholt heeft nu rust in het weekend. Kembit Lions en Green Park Aalsmeer spelen dit weekend tegen de hekkensluiters, respectievelijk tegen RED RAG Tachos en Atomix. Sporting Pelt maakt dan weer de verplaatsing naar Volendam. Volgend weekend wacht ons dan de verre verplaatsing naar Zwartemeer, de ploeg die op dit moment net buiten de top 4 valt. Supporters op post! Forza Bogget!

5’: 2-2                       35’: 16-16

10’: 4-6                       40’: 18-16

15’: 6-9                       45’: 20-18

20’: 8-12                     50’: 22-22

25’: 10-14                   55’: 23-23

30’: 13-15                   60’: 24-26

HC Visé BM : Brixhe, Gava, Ranc, Desteyhe 1, Massat, Plessers, Nguema 4, Delatte, Vancosen 5, Boyon, Lahonda 1, Danesi 4, Hougardy, Bello 5, Hadzic 4(4)

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels, Tielen, Winters 3, Spooren 8, Valkenborgh, Lamers, Driesen 4, Roelants, Claessens, Ceyssens L., D’Hanis 9(3), Strauven 1, De Beule 1, Doms

Scheidsrechters : Martens - Schols