J18 Vlaams kampioen!!!

Afgelopen zaterdag vonden in sporthal De Rode Loop in Merksem de Vlaamse jeugdfinales plaats. Ook onze club was met de J18 vertegenwoordigd. Tegenstander was net zoals bij de Heren 1 Hubo Handbal. Nadat ze in de VHV-competitie elk 1 keer van elkaar hadden gewonnen, beloofde het een interessant duel te worden.

Maar de beste start was voor Hubo Handbal. Ondanks dat de verdediging goed zat bij onze jongens, liet de afwerking het afweten. Met een maximale achterstand van 8 doelpunten (13-5) leek het dan ook al snel beslist. Maar in de laatste 10 minuten van de eerste helft sloeg de offensieve motor aan bij onze jongens. Rusten gingen we bij 14-9, een resultaat waar nog alles mogelijk was.

In de tweede helft was het dan weer al Bocholt wat de klok sloeg. De ene aanval na de andere werd vlotjes afgewerkt met een doelpunt terwijl Hubo maar éénmaal (via een 7m dan nog) kon scoren. De kopjes naar beneden bij de fusieploeg waardoor onze jongens vrij spel hadden naar de Vlaamse titel. Eindstand werd 28-38: de J18 zijn Vlaams kampioen!!!

Deze overwinning werd naderhand uitbundig gevierd, maar nu gaat de focus volledig naar de Belgische finale. Deze wordt komende zaterdag afgewerkt in onze eigen Damburg tegen Kraainem. Kom vanaf 16u15 onze jongens meeschreeuwen naar een eerste historische Belgische titel bij de jeugd. FORZA BOGGET!!!