J18 opnieuw tegen Nederlandse tegenstander

Na de verplaatsing naar Voerendaal, kregen onze jongens opnieuw een Nederlandse tegenstander voorgeschoteld. In De Damburg kregen we Venlo over de vloer. Maar ook vandaag moesten we het stellen met een beperkte kern omdat we vandaag geen beroep konden doen op de spelers van de J16 na VHV-verplichtingen. Maar desondanks probeerden we er toch weer het beste uit te halen.

Het openingsdoelpunt was voor de thuisploeg, maar met 2 doelpunten op rij kwamen de bezoekers op voorsprong. Ook onze jongens scoorden nu 2 doelpunten op rij waardoor beide ploegen in mekaars buurt bleven. Venlo bleef nog aanklampen tot net voor het kwartier Bocholt een eerste kloofje konden slaan: 10-7 na 13 minuten. Dit leek de doodsteek voor Venlo, maar zij bleven zeker mooi handbal spelen in een sportieve wedstrijd. Rusten gingen we bij 23-14.

In de tweede helft probeerde onze Nederlandse tegenstander er nog een wedstrijd van te maken, maar bleef een sterker Bocholt stelselmatig de voorsprong verder uitbouwen. Halverwege de tweede helft lukte de thuisploeg 8 doelpunten op rij te scoren wat de basis was voor een ruime zege. Aan het eindsignaal stond er 44-26 op het scorebord.

Deze zege gaf ons vertrouwen een boost na de overdreven nederlaag van vorig weekend. Deze boost nemen we mee naar volgend weekend als we opnieuw een Nederlandse tegenstander treffen. Dan trekken we richting Beek om er BFC partij te geven. De wedstrijd start om 12u00. Supporters op post!

Speelden mee voor Bocholt : Rovers Mika, Van Dooren Ben, Jaeken Stef, Van Lee Maarten, Goossens Martijn, Ceyssens Lennert en Tielen Tristan.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Couckuyt Bram