J18 niet zonder zorgen voor topper in Hasselt

Na de goede resultaten van vorige week op het VHV-tornooi in Hasselt trokken we vandaag opnieuw richting provinciehoofdstad voor de topper in de Limburgse competitie. Maar door enkele zieken en spelers die er niet op tijd konden geraken waardoor er geen wisselmogelijkheden waren, leek de winnaar op voorhand al bekend. Maar er wordt gezegd dat iedere wedstrijd gespeeld moet worden.

Ondanks dat we niet op volle sterkte aantraden, konden we nog goed wedijveren met de thuisploeg die wel kon doorwisselen: 3-5 na 7 minuten. Maar de thuisploeg kon daarna mede dankzij hun wisselspelers meer hun stempel op de wedstrijd drukken, maar onze jongens werden nooit echt weggespeeld. Bij 16-11 aan de rust mochten wij zeker niet klagen.

In de tweede helft knabbelde de bezoekers aan hun achterstand, mede dankzij het verstandig omspringen met hun krachten. Ondertussen kregen we toch nog een broodnodige wisselspeler en dat motiveerde onze jongens nog meer om het beste uit deze wedstrijd te halen. Hasselt daarentegen bleef de balverliezen en missers opstapelen wat voor ons de kans op een overwinnning nog gaaf hield. Net voor het kwartier was bij 20-20 weer alles te herdoen. Onze jongens zaten nu in een goede flow en 5 minuten later stonden we zelfs 3 minuten voor: 21-24. Maar Hasselt kwam nog terug en kregen we nog een spannende slotfase. 3 minuten voor tijd kwamen we weer 2 doelpunten voor, maar bij het ingaan van de laatste minuut kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Dankzij een strafworp kwamen we weer op voorsprong, maar op de buzzer kreeg de thuisploeg nog een vrije worp die ze nog rechtstreeks mochten werpen. Deze belandde gelukkig voor ons in het blok waardoor we toch buiten alle verwachting met de volle buit terug richting Bocholt.

Op wilskracht en dankzij verstandig handbal gespeeld te hebben, winnen we onverwacht deze topper. Beginworp is om 15u30. Supporters op post.

Speelden mee voor Bocholt : Couckuyt Bram, Claes Robbe, Van Dooren Ben, Jaeken Stef, Goossens Martijn, Tielen Tristan, Theuwissen Pieter en Simons Jeroen.