Het verhaal tussen Sezoens Bocholt en Hubo Handbal krijgt nog minstens twee nieuwe hoofdstukken

Een goedgevulde Damburg was zaterdagavond het decor voor de 5de wedstrijd tussen Sezoens Achilles Bocholt en Hubo Handbal. Waar er voor de thuisploeg eigenlijk niets meer op het spel stond, was het voor de mannen van coach Peter Portengen nog alle hens aan dek om een finaleticket te bemachtigen. Zouden we nog minstens 2 wedstrijden tegen Hubo Handbal betwisten of zou Visé toch nog onze tegenstander worden?

De wedstrijd begon zoals we het eigenlijk altijd graag zien: met een redding van onze goalie Clem Leroy. Meteen het startschot voor wat men wel eens "de studieronde" noemt. Het duurde tot in de 12de minuut vooraleer Thomas Driesen de 6-3 op het bord toverde en we van een eerste kloofje konden spreken. Meteen ook het einde van diezelfde studieronde. Thomas bleef bedrijvig, goed voor 9-5 na een kwartier. Het tweede kwart stond vooral in het teken van de missers langs beide kanten: zou de stress dan toch een rol gaan spelen? Bij de supporters werd intussen met een half oog op de smartphones gekeken naar het duel Pelt-Visé. "Krijgen we een uitje naar Visé of Hubo Handbal op ons bord?", ging er door de hoofden van onze supporters. Daar de kloof na 25 minuten met 13-10 nog 3 doelpunten was, gingen we rusten bij 14-13.

Bocholt sloeg na het openingskwartier een kloofje, maar lieten de bezoekers terugkomen in het slot van de eerste helft waardoor we in de tweede helft opnieuw konden beginnen. Daarin scoorde Tim Claessens met een heerlijke achterwaartse bal de 15-13. Neem daarbij de reddingen die Clem uit zijn mouw bleef schudden, Serge die ook de weg naar het doel begon te vinden en ook Thomas zeer efficiënt bleef, was het ideale recept om weer een kloof uit te bouwen: 22-18 na 11 minuten. Maar dit bleek vandaag helaas niet voldoende te zijn: net zoals in de eerste helft eindigde de tweede helft met vele missers. De frustratie begon te groeien, vooral bij onze bezoekers. Met nog 5 minuten te gaan, maakte Tim er met een knappe pirouette nog 26-24 van en leek de overwinning binnen. Maar na het laatste fluitsignaal stond er een 27-27-gelijkspel op het bord.

Een resultaat waar we al bij al tevreden mee mogen zijn. Het worden dus nog 2 (of misschien wel 3) wedstrijden tegen Hubo Handbal, alweer een finale om naar uit te kijken. Het is trouwens voor Hubo Handbal de eerste finale als fusieclub waarvoor onze welgemeende felicitaties. We zien elkaar weer terug op zaterdag 20 mei terug voor de eerste finalewedstrijd. Deze wordt in de Alverberg in Hasselt gespeeld. Zaterdag 27 mei en een eventuele belle op zaterdag 3 juni vinden in De Damburg plaats. Alle supporters op post en onthoud goed: FORZA BOGGET!!!

5': 2-1                35': 17-16

10': 4-3              40': 21-18

15': 9-5              45': 22-20

20': 12-7            50': 22-21

25': 13-10          55': 26-24

30': 14-13          60': 27-27

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels 1, Tielen, Winters 1, Jaeken, Spooren 5, Valkenborgh 4, Lamers 1, Driesen 6, Roelants, Ceyssens L., Claessens 2, D'Hanis 3(3), Strauven, De Beule 3, Doms 1.

Hubo Handbal : Di Giacomi 5, Heeren 6(1), Carvalhais 5, Devisch 1, Rodado, Bertels 3, Schellingen, Vanhove, Marchal, Glesner F. 2, Gevers 1, Merken, Glesner C. 3, Baart, Boiten 1, Siraut.

Scheidsrechters : Peeters - Van Loock.