Een makkelijke overwinning in de Damburg.

Na 10 minuten was het al duidelijk dat het gisteren een makkelijkere avond zou worden dan afgelopen woensdag. Toen kon Sezoens Bocholt pas in de laatste 5 minuten het laken naar zich toe trekken. Aan de rust was deze wedstrijd al gespeeld: 22-13. Kansen dus om in de tweede helft nieuwe dingen uit te proberen en iedereen spelminuten te geven.

Eupen kon nog het eerste doelpunt soren, maar daarna was het aan Sezoens Bocholt. De daarop volgende 4 doelpunten waren van Bocholtse makelij. Jeroen De Beule, Wout Winters en Ilyas D’Hanis waren de shutters van dienst. Damian Kedziora kon milderen na een assist van zijn broer Bartosz. Jeroen De Beule vergrootte opnieuw de voorsprong en na een dubbele redding van Clem Leroy bracht Serge Spooren de stand op 6-2. Toen ging alle aandacht naar Ilyas D’Hanis. Met een strafworp bracht hij de stand op 10-5. Joren Lamers nam ook zijn doelpunt mee na een asisst van Jeroen De Beule. Thomas Driesen scoorde de 12-5 op tegenaanval. Na bijna een kwartier wedstrijd en een achtertand van 7 doelpunten nam Grandjean een time-out. Ook na deze time-out beterde het niet voor Eupen. Roel Valkenborgh en Serge Spooren zorgden voor de assists en afwerkers van dienst waren Tim Claessens en Thomas Driesen. Ook Wout Winters pikte zijn doelpuntje mee en zo stond het al snel 16-10 met nog 10 minuten op de klok in de eerste helft. Sezoens Bocholt scoorde in die laatste 10 minuten nog 5 doelpunten. Eupen probeerde nog, maar ondanks hun 3 doelpunten was de wedstrijd aan de rust al lang gespeeld, 22-13.

Sezoens Bocholt kwam het sterkst uit de kleedkamers met meteen 2 doelpunten op rij van Serge Spooren. Clem bleef zijn opdrachten ook goed vervullen, hij stopte de strafworp van Damian Kedziora en stopte meteen daarna ook nog een tegenaanval. Tim Claessens vond ook opnieuw de weg naar het doel met maar liefst 5 doelpunten. Ook de jongere jongens, Stef Jaeken, Lennert en Jorn Ceyssens kregen minuten en scoorden voor Sezoens Bocholt. De tweede helft was een verplicht nummertje, meaar iedereen kreeg minuten. Zelfs Stef wist te scoren in het lege doel. Na 60 minuten stonden er duidelijke cijfers op het scorebord: 47-19.

Gezien onze directe achtervolger gisteren punten liet liggen in Zwartemeer bedraagt onze voorsprong nu 5 punten. Green Park Aalsmeer won wel van Visé waardoor zij op 6 punten komen van Sezoens Bocholt. Kembit Lions en Green Park Aalsmeer spelen op 14 februari wel nog een inhaalwedstrijd tegen elkaar. Volgende week zaterdag is Green Park Aalsmeer onze gastheer. Deze wedstrijd wordt om 19u gespeeld in de Bloemhof. Supporters op post! Forza Bogget!

5’: 4-2                       35’: 24-14

10’: 8-3                       40’: 30-15

15’: 12-5                     45’: 33-15

20’: 15-10                   50’: 36-16

25’: 18-11                   55’: 42-17

30’: 22-13                   60’: 47-19

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels 1, Winters 2, Jaeken 1, Spooren 4, Valkenborgh 5, Lamers 2, Driesen 4, Ceyssens J. 3, Claessens 8, Ceyssens L. 1, D’Hanis 8(2), Strauven 2, De Beule 4, Doms 2

KTSV Eupen : Dorman, Kriescher 1, Lanchava 5, Majean 3, Eggen, Vlijm, Schunck, Brülls, Schroeder 3, Cnyrim 1, Kubacki, Kedziora D. 1, Kedziora B. 2, Förster 1(1), Hartel 2

Scheidsrechters : Cols - Lechien