Dit weekend ook een "Derby van het Noorden" bij de J18

Enkele weken na de Heren 1 kregen ook onze jongens van de J18 dit weekend de "Derby van het Noorden" voorgeschoteld. Wij hadden veel vertrouwen getankt na de goede wedstrijd van vorige week, maar Pelt is en zal altijd een stevige tegenstander blijven voor ons.

Dat beide ploegen er een mooie wedstrijd van willen maken, werd al direct duidelijk. Beide ploegen hielden mekaar in evenwicht in de eerste 10 minuten toen de bezoekers een eerste kloofje sloegen van 2 doelpunten. Bocholt bleef echter aanklampen, maar bleef aan de verkeerde kant van de score. Pas 5 minuten voor de rust plaatsten ze een tussenspurt waardoor zij nu een eerste kloofje konden slaan van 2 doelpunten waarvan het leek dat we dat konden vasthouden tot aan de rust. Maar met 2 Pelter doelpunten in de laatste minuut gingen we rusten bij 18-18.

Ook in het begin van de tweede helft vonden beide ploegen vlot de weg naar het doel. Daarna volgden enkele doelpuntloze minuten totdat de thuisploeg orde op zaken stelde met 3 doelunten op rij. Pelt probeerde nog terug te keren, maar kwam niet korter dan 2 doelpunten. Bocholt hield de wedstrijd goed onder controle en sloot de wedstrijd af met een 31-28-overwinning.

We zagen een goede wedstrijd waarin beide ploegen goed handbal brachten. Voor onze jongens wachten voor dit seizoen nog 2 wedstrijden: op zaterdag 14 mei thuis (in de Steenakker) tegen Tongeren en op maandag 16 mei in en tegen Bilzen. Supporters op post.

Speelden mee voor Bocholt : Snoeckx Wesley, Boonen Wout, Buteneers Jef, Evens Lars, Brands Cisse, Baeten Rein, Vaes Victor, Schouteden Tibe en Cox Jonas

Gekwetst, maar toch aanwezig : Weltjens Lowie