Dames pakken de landstitel!

Het eerste kampioenschap voor de dames van Achilles Bocholt is een feit. Na een bloedstollende inhaalrace in de tweede finalematch, wisten onze dames in de beslissende belle de titel te pakken. In een wedstrijd waarbij alles op zijn plek viel, bleek als snel dat er geen maat stond op Achilles (17-5 aan de rust). Waarna er in de tweede helft gefocust doorgespeeld werd om zo met ruime cijfers te winnen van Sint-Truiden: 35-19.

Het begin was nochtans voor Sint-Truiden, die met 0-2 voor wisten te komen. Maar waar het in de vorige wedstrijd vaak op mis liep, ging in deze wedstrijd allemaal goed. Afrondingen werden gemaakt en aanvallend werd er prima gevarieerd spel op de mat gelegd. Ook de Bocholter dekking gaf geen cadeautjes weg. Hierdoor was de achterstand al snel goedgemaakt en wist Achilles weg te lopen bij Sint-Truiden. Er werd gerust met 17-5.

De focus bleef ook in de tweede helft aanwezig. Sint-Truiden ging naar een dubbele mandekking, maar hierdoor kwam er in de 4-tegen-4 veel ruimte voor onze spelers. Aanvallend werd er door de tegenstander veelvuldig geforceerd, waardoor er extra veel ruimte lag in de omschakeling. De gehele ploeg heeft in deze finale op het veld gestaan en ook toen werd het verschil in score nog uitgebouwd. Een paar minuten voor het einde barstte het feest op de tribune al los en dit gebeurde na het laatste fluitsignaal van het seizoen ook op het veld. Ongeslagen de reguliere competitie doorkomen en als leider de play-offs verlaten leidt dus uiteindelijk ook tot een dik verdiend kampioenschap voor de dames van Achilles Bocholt.

“De start was niet goed en we komen gelijk 0-2 achter. Na een paar minuten pakken we dit goed op en stond zowel de dekking als aanval goed. De afronding was erg goed, bijna alles wat wij op doel gooide ging er in. De tweede helft startten we alsof het 0-0 was. Wij weten als geen ander dat een tegenstander altijd terug kan komen. Het was even zoeken door hun nieuwe dekkingsvorm, maar ook dit pakten we goed op. Door onze verdediging konden we veel tegenaanvallen lopen, waardoor we makkelijke doelpunten konden maken. We hebben deze wedstrijd als team gewonnen. Het was voor een aantal meiden de laatste wedstrijd bij Bocholt of zelfs als handbalster, dit bracht een extra emotie en drive mee voor iedereen. We hebben er heel de week met zijn allen naar toe geleefd en konden niet wachten tot het fluitsignaal daar was.”, aldus Imke van den Noort, die vooral in de dekking Sint-Truiden het leven zuur maakte.

Tussenstanden :

10 min: 3-2

20 min: 10-4

30 min: 17-5

40 min: 23-9

50 min: 27-14

60 min: 35-19

Doelpuntenmakers Bocholt : E. Robyns 9, Dedroog 6, Janssen 4, Kranzen 4, Noten 3, Welters 3, Nelissen 3, S. Robyns 1, van den Noort 1 en Doeswijk 1.