Dames dwingen belle af na sensationele inhaalrace

Na een bloedstollende wedstrijd hebben onze dames afgelopen zaterdag een Belle afgedwongen. Na de rust werd een achterstand van maximaal 8 doelpunten goedgemaakt om vervolgens na een verlenging de winst te pakken: 29-27. Hierdoor is aankomende zaterdag om 17u30 in de Damburg de beslissende wedstrijd om de landstitel.

Bocholt begon goed aan de eerste helft en wist de eerste 2 doelpunten op het scorebord te zetten. Hierna verviel de ploeg in vaker gemaakte fouten, waardoor Sint-Truiden de regie in handen mocht en kon nemen. Eenzelfde scenario als bij de eerste finalematch dreigde aan de rust: 9-16.

Trainer Mathijs Woolderink kon kort zijn over de eerste helft: “We kom wederom ver achter, omdat we echt alles fout doen. Individueel, maar ook als team houden we ons niet aan het gameplan.”

Het verschil werd zelfs nog 8 doelpunten, alvorens Bocholt aan haar historische inhaalrace begon. De ploeg schakelde over naar een offensievere dekking, waarbij Kranzen en Noten in de mandekking met felheid en een over-mijn-lijk-mentaliteit ten toon spreidde. Deze sloeg over op de rest van de ploeg, waarna de ploeg stilaan te begon geloven in een resultaat. Sint-Truiden wist zich geen raad met de Bocholter dekking en Bocholt wist aanvallend wel de gaten te vinden en benutten. In de slotminuut kwam eerst Sint-Truiden nog op 21-22 waarna Welters vanaf de rechterhoek de gelijkmaker liet noteren.

Een 22-22 gelijke stand resulteerde in 2x5 minuten verlengen. Hierbij bleek als snel dat Bocholt besloten had dat deze wedstrijd niet meer uit handen zou worden gegeven. Waar bij Sint-Truiden de pijp leeg leek, bleven onze dames vol overgave strijden voor iedere bal en de resulteerde uiteindelijk in een overwinning na een sensationele comeback: 29-27.

Woolderink: “En dan de comeback, legendarisch. Ik vind het echt ongelofelijk, dat als je met je rug tegen de touwen hangt, thuis 8 doelpunten achter staat met nog 20 minuten te spelen, de ploeg zichzelf opricht. Dit zegt alles over de mentale weerbaarheid van deze groep. Dit is echt krankzinnig. We hebben in die fase alle schroom van ons afgeworpen. De 4-2 dekking heeft het ook doen kantelen omdat we daardoor meer omschakelingen hebben kunnen spelen. Het was een mentale, maar zeker ook een fysieke overwinning. Fysiek is een wezenlijk onderdeel van topsport op dit niveau. Op alle facetten van fysiek hebben we Sint-Truiden afgetroefd; zij konden het niet meer belopen. Ook psychologisch moest het een klap zijn geweest voor Sint-Truiden. We hebben dit seizoen tegen hen al vaker op een grote achterstand gestaan en toch nog resultaat afgedwongen. Als we dan weer aan zo’n run beginnen, kan ik me voorstellen dat de angst en onzekerheid bij hen toeslaat.”

Aankomende zaterdag, 18 mei, is de belle om de landstitel in sporthal de Damburg. Deze wedstrijd vangt aan om 17u30 en onze dames kunnen wederom alle steun en support gebruiken in de strijd om de landstitel. Dus supporters op post!

“Zaterdag hebben we wederom thuisvoordeel, waar we het hele seizoen nog ongeslagen zijn. Ik heb alle vertrouwen in overwinning. We hebben een betere ploeg dan Sint-Truiden en hebben het dit jaar vaker verslagen dan zij ons. We zijn er van overtuigd dat we de titel gaan pakken en zeker als de supporters dezelfde steun gaan geven als afgelopen weekend. De ambiance was echt fantastisch en ik denk dat de supporters zeker geholpen hebben ons over een dood punt te helpen in de wedstrijd.”, besluit Woolderink vastberaden.

Tussenstanden :

10 min: 2-3

20 min: 5-10

30 min: 9-16

40 min: 12-17

50 min: 18-19

60 min: 22-22

65 min: 26-24

70 min: 29-27

Doelpuntenmakers Bocholt : E. Robyns 10, Noten 6, S. Robyns 3, Welters 3, Kranzen 3, van den Noort 2, Janssen 1 en Dedroog 1.