Dames 1 Achilles Bocholt boekt zege op DHT Middelkerke/Izegem

Zaterdag 4 november speelden onze Dames in Izegem tegen DHT. Bocholt schoot wederom goed uit de startblokken getuige een 0-4 en 1-5 voorsprong. Bocholt speelde met lef en tempo en kon naar hartelust doorwisselen. DHT kon in het middenstuk van de 1e helft wat terug doen en kwam hierdoor een beetje terug in de wedstrijd. Stand in de 18e minuut 6-7. Dit was het signaal voor Bocholt om het tempo weer terug te verhogen, en snel drukten onze Dames door tot een 8-13 ruststand.

De 2e helft een gelijk beeld, waarbij snel een 11-20 stand op het scorebord stond, in de 14e minuut. Doordat Bocholt iedereen minuten liet nemen bleef de score schommelen op een verschil van 8 tot 9 doelpunten. Via 14-24 werd de eindstand bepaald op 19-28 voor Bocholt. De Dames kunnen tevreden terugkijken op een winstmatch en moeten de volledige focus leggen op het belangrijke weekend in en tegen DHW Antwerpen.

Achilles Bocholt : Edel Robyns 6 | Cindy Rooijakkers 5 | Sofie Geutjens 6 | Sam Robyns 3 | Elien Noten 2 | Lien Schrijvers 1| Iris Peeters 1| Michelle Smits 1 | Feme Leurs 2 | Jilly Achten 1

Beloften overklassen DHT Middelkerke/Izegem

Na 2 weken rust mochten onze Beloften weer aantreden. De reserves uit Bocholt presteren uitstekend en vechtten voor behoud van de koppositie. De dekking stond agressief, met veel balbezit en uitbraken met goed gevolg. Helaas, in de beginfase was de keepster aan DHT-zijde een sta-in-de-weg en werd er te slordig afgerond. Na een time-out volgde een sterke fase aan Bocholter zijde en werd de score via 1-6 vergroot tot 7-19 met rust. In de 2e helft een gelijk beeld, en vele mooie aanvallen en balveroveringen bezorgden de dames uit Bocholt een makkelijke middag. In de 43 minuut scoorde DHT haar 2e doelpunt van de 2e helft : 10-29. In de slotfase kon DHT de stand nog wat verkleinen, maar Bocholt deed er alles aan om haar 40e doelpunt te scoren. Eindstand was uiteindelijk 18 - 40. Aanstaande zaterdag 11 november staat de topwedstrijd op het programma in en tegen DHW Antwerpen. Beide ploegen hebben de maximale score van 12 punten uit 6, wedstrijden waarbij Bocholt een iets beter doelsaldo heeft ondanks de 10-0 tegen Waasmunster. DHW won afgelopen weekend met 22-24 van Waasmunster.

Achilles Bocholt : Soe Welters 8 | Britte dedroog 3 | Joelle Velter 7 | Lien Schrijvers 6 | Femke Leurs 7| Elien Noten 5 |  Kim Janssen 1  | Laura Couckuyt 3

Aankomende zaterdag 11 november spelen de Dames in Antwerpen om 20u15 tegen DHW Antwerpen. Bij de beloften spelen de nummers 1 (Bocholt) & 2 (DHW Antwerpen) om behoud van de koppositie. Aanvang 18u30.