Bocholt zeker van thuisvoordeel

Verslag PO 5 HC Visé – Achilles Bocholt: 30-33

Ook de laatste seizoensontmoeting met het reeds uitgerangeerde Visé was een lastige wedstrijd, maar de Heren behaalden de noodzakelijke twee punten om het thuisvoordeel in de titelfinale te behalen. De Luikse keurtroepen -aangevuurd door het nieuwe trainersduo L’Hoest-Buzaud- startten fel en liepen onder impuls van Glesner uit naar 6-3. Bocholt miste teveel kansen en ook deze week ging er een strafworp verloren. Bocholt herstelde echter het evenwicht via de opbouwrij Valkenborgh-Winters-Spooren en na een tijdstraf voor Visé ging het erop en erover: Brecht Wertelaers met 9-11 na 22 minuten. In de slotfase van de eerste helft kon Bocholt opnieuw in overtal de kloof uitdiepen: 14-18.

In het begin van de tweede helft kon Bocholt naar hartenlust counteren via Brecht Wertelaers en Wout Winters en bij 18-25 leek de wedstrijd al in de plooi te zijn gevallen. Glesner en Danesi verkleinden de kloof wat, maar Bocholt bleef trefzeker. Tien minuten voor tijd kon bij 23-29 de zege amper nog ontglippen, maar missers en iets te eenvoudig verdedigen zorgden ervoor dat het toch nog heet werd. Vancosen, Flajs en Marchal deden Visé in amper vijf minuten terug aansluiten (29-30). De thuisploeg werd toen echter opnieuw met een mannetje gereduceerd, en Damian Kedziora, Evert Kooijman en Serge Spooren zetten de kloof terug op 3 doelpunten, met nog twee minuten te gaan. Die bleven doelpuntenloos -omdat bijvoorbeeld Stef Gijbels een open kans neutraliseerde- zodat Bocholt met 30-33 won.

De benodigde punten voor het thuisvoordeel werden zo behaald, hoewel ze achteraf gezien niet eens nodig waren geweest, door het verlies van Hasselt bij NeLo. Zo is het ook nog niet bekend wie de tweede titelkandidaat is, want als NeLo volgende week op de laatste speeldag bij Bocholt zou winnen en Hasselt raapt tegelijkertijd geen punten tegen Visé, zou NeLo de Hasselaren nog kunnen bijhalen en zodoende voorbijsteken. Toch nog enige suspens, maar het is zeker dat Bocholt op 19 mei ergens in Limburg een eerste titelmatch speelt en op 26 mei in de Damburg de tweede afwerkt. Eerst NeLo nog een keertje ontmoeten. Forza Bocholt!