Bocholt ontvangt Hasselt in strijd om koppositie

In de eerste nationale bij de dames krijgt Achilles Bocholt zaterdag a.s. bezoek van koploper Hasselt. Waar de Bocholter dames na de zege op Visé en de puntendeling in Sint Truiden drie punten bij elkaar speelden, behaalde Hasselt in de eerste twee ronden de maximale score van vier punten. Na een overtuigende 16-25 zege in Waasmunster liet Hasselt vorige week geen spaan heel van DHT Middelkerke (35-18). Hoe de krachtsverhoudingen precies liggen zal zaterdag a.s. duidelijk moeten worden maar dat het sterk gerenoveerde Hasselt goed uit de startblokken is geschoten staat buiten kijf. Met het aantrekken van Bo Limpens en Linda Greven (V&L) en onder aanvoering van Linda Vallen (ook ex V&L) lijkt Hasselt er in geslaagd het vertrek van o.a. Sam en Edel Robyns alleraardigst opgevangen te hebben. Twee laatstgenoemden maakten afgelopen zomer na tientallen jaren in Hasselt te hebben gespeeld juist de overstap naar Bocholt.

In de eerste twee wedstrijden van het seizoen werd duidelijk dat Bocholt over een uitgebalanceerde en individueel zeer sterke ploeg beschikt. Tegelijkertijd werd bevestigd dat het inpassen van 7 nieuwe speelsters tijd vraagt en bleek de ploeg met fases zoekende naar het gestroomlijnde, collectieve aanvalsspel dat elke ploeg graag wil spelen. Na twee weken hard trainen is de ploeg er alleszins klaar voor om via een overwinning de eerste plek in de rangschikking over te nemen van Hasselt. Daar kunnen we natuurlijk alle support die mogelijk is, hard bij gebruiken!

Aanvang wedstrijd: 18u00 in Sporthal de Damburg. Beloften spelen om 16u15 en als kers op de taart spelen onze heren om 20u15 hun 2e Europacup-ronde tegen het Finse Cocks!