Alweer een triller van formaat!

Sezoens Bocholt speelde gisteren niet haar beste wedstrijd, maar na 60 minuten telt het resultaat. We wonnen gisteren met het kleinste verschil: 27-26. Hierdoor blijft Bocholt leider in de BENE-League. Kembit Lions volgt op 3 punten. Green Park Aalsmeer wist gisteren haar 3de plaats te verstevigen door te winnen van Hurry-Up. Sporting Pelt blijft 4de maar krijgt het gezelschap van Visé.

Terug naar de wedstrijd van gisteren. Het waren de bezoekers die de score mochten openen. Serge Spooren hing al snel de bordjes terug gelijk. Na 3 minuten was er een eerste strafworp voor Sporting Pelt die omgezet werd door Köhlen. Wout Winters, met een onderhandse, zorgde voor de 2-2. Clem Leroy liet weer enkele reddingen noteren, maar kon niet verhinderen dat L. Vandebeeck de 2-3 scoorde. Spooren kon die voorsprong nog vergroten naar 2-4. Serge Spooren en Wout Winters voorkwamen dat Sporting Pelt verder uitliep. Ilyas D’Hanis, vanaf de strafworplijn, bracht ons op voorsprong. Konitz bracht Pelt echter terug langs zij. Jeroen De Beule scoorde de 6-5 met een lobje. Opnieuw Konitz voor Sporting Pelt, maar Serge Spooren vond ook de weg terug naar het doel. Op het kwartier was het vershil 3 doelpunten in het voordeel van Bocholt. Tim Claessens scoorde de 9-6 na een assist van Serge Spooren. Opnieuw Konitz dan, ook Ilyas D’Hanis wist opnieuw te scoren: 9-6. Een strafworp voor Pelt dan, Köhlen nam de strafworp maar besloot vol op het gezicht van Clem Leroy. Geen doelpunt en rood voor Köhlen. Thomas Driesen scoorde vervolgens in het lege doel: 11-7. Sezoens Bocholt kon deze voorsprong echter niet vasthouden tot aan de rust. In de laatste 4 minuten kwam Pelt terug tot op 1 doelpunt. Vooral D. Vandebeeck en Vandeboer waren een geseling voor onze verdediging. We gingen rusten met een stand van 13-12. Wedstrijd nog zeker niet gespeeld.

De eerste doelpunten in de tweede helft waren voor Ilyas D’Hanis , een strafworp en een tegenaanval. Sporting Pelt bleef echter wel aanklampen en kwam via Falke terug tot 1514. Jeroen De Beule wist die voorsprong terug te vergroten, maar Vandeboer liet niet begaan en zo stond het terug 16-16. Tim Claessens (op assist Pieter Strauven) bracht ons terug op voorsprong. Konitz nam zijn ploeg echter op sleeptouw en bracht Pelt opnieuw op voorsprong: 18-19. Serge Spooren behield het overzicht en scoorde in het lege doel bij Pelt: 19-19. Wout Winters, Roel Valkenborgh en Tim Claessens zorgden dan voor een iets ruimere voorsprong voor Bocholt: 22 – 19. En nog iets meer dan 10 minuten te spelen. L. Vandebeeck en Falke (strafworp) zorgden opnieuw voor de aansluitingstreffers: 22-21. Roel Valkenborgh zorgde voor wat meer ademruimte: 23-21. Pelt kwam terug op gelijke hoogte 24-24. We zagen enkele missers langs Bocholter zijde en zo kon Vandeboer Pelt terug op voorsprong brengen met nog 6 minuten op de klok. Een time-out voor Bocholt en Roel Valkenborgh scoorde de gelijkmaker 25-25. Opnieuw was het Sporting Pelt dat op voorsprong kwam door een doelpunt van Konitz. Ilyas D’Hanis vanaf de strafworplijn hing de bordjes terug gelijk. Stef Gijbels was Clem Leroy komen vervangen in het doel en stopte misschien wel de belangrijkste doelpoging van de avond. Serge Spooren kon zo Bocholt terug op voorsprong brengen met nog iets meer dan een minuut te spelen: 27-26. Een time-out van Sporting Pelt kon geen redding meer brengen.

Sezoens Bocholt wint dus met het kleinste verschil. Veel tijd om te recupereren van deze derby is er echter niet. Woensdag wacht ons immers de verre verplaatsing naar Doornik voor de Beker van België. Deze wedstrijd zal te volgen zijn via Twitter. Zaterdag ontvangen we dan RED-RAG/Tachos, de voorlaatste in de rangschikking. Supporters op post! Forza Bogget!

5’: 2-2                       35’: 16-15

10’: 5-4                       40’: 17-18

15’: 8-6                       45’: 19-19

20’: 11-7                     50’: 22-21

25’: 12-9                     55’: 24-25

30’: 13-12                   60’: 27-26

Sezoens Bocholt : Leroy, Gijbels,Tielen, Winters 3, Jaeken, Spooren 5, Valkenborgh 4, Lamers, Driesen 3, Roelants, Claessens 4, D’Hanis 5(3), Strauven, De Beule 3, Doms.

Sporting Pelt : Vandeboer 3, Falke 3(2), Spooren 2, Tasevski, Van Leeuwen, Köhlen 1(1), Deekens, Konitz 7, Vandebeeck L. 5, Delpire, Vossen, Schoenaker 1, Denert, Lambrecht, Vanhaesendonck 2, Vandebeeck D. 2

Scheidsrechters : Cappa - Schreder