Volle buit voor J18 thuis tegen Kortessem.

Op de voorlaatste speeldag in de Limburgse competitie stond de uitgestelde thuiswedstrijd tegen Kortessem geprogrammeerd. In Kortessem kenden we een complete off-day, hopelijk konden we vandaag in De Steenakker met een beperkte kern sportieve revanche nemen.

De eerste helft kwam maar traag op gang. Beide ploegen hadden wel wat moeite om tot score te komen, wat resulteerde in een 3-2-tussenstand na 10 minuten. De thuisploeg kon al snel een kloofje uitbouwen, ondanks dat de bezoekers veel meer wisselmogelijkheden had. De organisatie in onze verdediging zat vrij goed, enkel de afwerking liet het een beetje afweten. Dit bewees de 10-5 aan de rust.

In de tweede helft kon Bocholt hun voorsprong ietwat verder uitbouwen tot 7 doelpunten. Dit verschil bleef heel lang op het scorebord staan (15-8 na 10 minuten ; 19-12 op het kwartier en 23-16 na 25 minuten). In die laatste 5 minuten konden de Zuidlimburgers de pijn nog wat verzachten en was bij het eindsignaal de kloof weer even groot als aan de rust: 24-19.

Verdedigend was dit een goede wedstrijd van onze jongens, aanvallend was het in de eerste helft qua afwerking net niet goed genoeg. Met het Paasweekend hebben onze jongens een weekend rust. Daarna volgen nog 2 opdrachten: de laatste provinciale competitiewedstrijd tegen Overpelt en de laatste speeldag in de VHV-competitie tegen Tongeren en NeLo, eveneens in Bocholt.

Speelden mee voor Bocholt : Simons Martijn, Bobbink Teun, Oris Robby, Sledz Jordy, Theuwissen Giel, Stinissen Ferre, Verbakel Daan en Evens Ruben.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Coninckx Dries, Leeters Siebe en Moors Tom.