FITHANDBAL

  • Voor wie?

Dames en heren van alle leeftijden die nog nooit handbal gespeeld hebben, of eventueel oud-spelers/ speelsters die nog wat in beweging willen blijven. Kortom: iedereen met interesse is welkom! Aarzel dus niet om in een leuke omgeving met een professionele begeleiding aan je gezondheid te werken! Er kunnen vriendschappelijke wedstrijden volgen, maar het streefdoel is ontspanning en niet competitie. 

 

  • Wat is fithandbal?

In de opstartfase hebben we geprobeerd om vrij specifiek de speelwijze van het fithandbal te volgen. Het nieuwe concept zal nog steeds fithandbal heten, maar leunt eerder aan tegen “recreatief handbal", dwz. met een normale bal spelen, en de gekende reglementen volgen van het handbal. Gewoon handbal spelen dus, maar op een toegankelijk niveau. Op deze manier bieden we (ex-)spelers en speelsters, die uit de reguliere competitie wensen te stappen, de mogelijkheid om aan te sluiten en op een rustigere manier hun geliefkoosde sport blijven uit te oefenen.

 

  • Waar en wanneer?

Elke donderdagavond van 19u30 tot 21u00 in sporthal “De Steenakker" te Kaulille. Het seizoen loopt gelijk met dat van de andere ploegen binnen Handbalclub Achilles Bocholt: vanaf half augustus tot en met mei of juni. De trainingen wordt in goede banen geleid door Ryszard Wilanowski, ex-speler van Bocholt en sindsdien ook trainer van verschillende ploegen van Achilles Bocholt.

 

  • Prijs?

De eerste 3 trainingen mag je kosteloos deelnemen, om te kijken of deze sport jouw verwachtingen invult. Vanaf de 4de training vragen we een lidgeld van 120 euro per seizoen  

Inbegrepen in dit lidgeld zijn :
-   Huur van de sporthal en kleedkamers
-   Begeleiding door een gediplomeerde trainer
-   Aansluiting bij Handbal Achilles Bocholt en de Vlaamse Handbal Vereniging
-   Sportverzekering via de Vlaamse Handbal Vereniging.

 

  • Praktisch : 

Er zijn voor de dames en  heren aparte kleedkamers voorzien en het is mogelijk om te douchen na de trainingen. Voorzie voor deze activiteit sportieve kledij en sportschoenen met een zool die geschikt is voor binnensport (dit wil ook zeggen: het schoeisel dat u buiten draagt, mag niet op de sportvloer - u moet wisselen voor het betreden van de sportvloer).

 

Extra informatie kan je bekomen via fithandbal@gmail.com