Verslag M14 Promotietornooi (Damesdag in Wilrijk)

Afgelopen zondag 4 maart zijn we om 8u45 met 2 busjes, gevuld met speelsters van de M14 en M12, vertrokken naar de damesdag in Wilrijk.
Hier hebben onze meisjes deelgenomen aan het M14 promotietornooi van de VHV. Ze kregen hier verschillende ploegjes tegen waar ze nog nooit tegen hadden gespeeld. 

De eerste match verliep wat zenuwachtig, daar deze vooruit was geschoven omdat er een ploegje niet was komen opdagen. Het was ook niet eenvoudig, omdat we met 5 meisjes van de M12 speelden, die dus in één keer grotere en sterkere meisjes tegen kregen. Echter, tegen het einde van de match kwam dit goed, mede dankzij onze interimcoach Rik van de Black Arrows (nationale dameshandbalploeg).

In de volgende 2 wedstrijdjes werd dan ook rustiger en beter gespeeld. Zeker nu ze gecoacht werden door 2 Black Arrows, Haiko en Femke. Ze kregen van deze 2 dames nieuwe dingen aangeleerd en de resultaten gingen ook in stijgende lijn. Iets verder in het tornooi vonden de meisjes van de M12 en M14 mekaar haast blindelings en gingen ze voor iedere bal. Ze begonnen zelfs systeempjes te spelen. Door in een wedstrijdje eens alle speelsters in één keer te wisselen waren de coach en de speelsters van de tegenpartij zo verrast dat we de match in handen kregen en deze ook vlot wonnen. De stempel werd gezet en onze meisjes gaven het beste van zichzelf wat nog 2 overwinningen opleverde.

Na 6 matchen was de balans in evenwicht: 3 verloren en 3 gewonnen. Daarom nog eens proficiat aan onze meisjes van de M12 en M14 die hun "mannetje" stonden op dit M14 promotietornooi. Dit tornooi stond volledig onder leiding en begeleiding van de Black Arrows waarvoor dank aan deze dames. Het was mooi om te zien hoe alle kinderen opkeken naar deze dames en hoe dezen op hun beurt met de kinderen omgingen. Chapeau!!

Na het fluitsignaal van de laatste wedstrijd op dit M14 promotietornooi, kwam er een bus van Bocholt aan met onze Beloften Damesploeg, die hun finale kwam spelen. De meisjes van de M12 en M14 hadden zich heel snel gedoucht om er bij te zijn in deze finale en ook natuurlijk om Bocholt te steunen. De tribune kleurde mooi groen en onze meisjes genoten van het kijken naar deze wedstrijd. Helaas werd deze finale nipt verloren door onze Beloften. Hier sloten we met de M12 en M14 dan ook de Damesdag af en keerden we met 2 busjes moe- maar-voldane handbalspeelsters terug naar Bocholt. Forza Dameshandbal Bocholt.!!

Speelden mee voor Bocholt :
M14 : Lotte Tielen, Geike Keppens, Ilse Vanderstegen, Magalie Jannis
M12 : Jaimy Verstegen, Khadija Maher, Maite Eerlings, Femke Brands, Bea Braeken