Seizoensafsluiter in Hasselt voor J18

Voor de laatste wedstrijd in de Limburgse competitie en ook van dit seizoen trokken onze jongens richting Hasselt met maar 1 doel: plaats 2 in de rangschikking. Hasselt trad aan op volle sterkte terwijl bij Bocholt nog maar liefst 6 spelers miste wegens blessure. Dat het een moeilijke opdracht zou worden, werd meteen duidelijk, maar we gingen toch nog alles geven om het seizoen in schoonheid af te sluiten.

Maar in de beginfase werden we al snel met onze neus op de feiten gedrukt. Verdedigend was het bij ons opendeurdag terwijl het aanvallend niet echt draaide wat resulteerde in 7-1 na 7 minuten. De bezoekers knabbelden wat weg van hun voorsprong, maar Hasselt bleef zeer efficiënt voor doel waardoor in die eerste helft een kloofje bleef in het voordeel van de hoofdstedelingen. Rusten gingen we bij 21-16.

In de tweede helft moest aan onze kant dus uit een ander vaatje worden getapt, maar dat lukte in de eerste 10 minuten niet echt. Maar met 4 doelpunten op rij van Bocholt leek de motor eindelijk aangeslagen, maar begon daarna weer te sputteren met 3 doelpunten op rij van Initia. De bezoekers probeerden nog aan te klampen, maar dichter dan 4 doelpunten kwamen ze niet meer. Uiteindelijk won de thuisploeg deze eindeseizoenswedstrijd met 38-32 en zijn zij vice-kampioen van Limburg terwijl Bocholt tevreden moet zijn met de 3de plaats.

Mits wat minder pech met blessures had er misschien wat meer ingezeten voon de J18 dit seizoen die dus 3de worden in Limburg, maar 7de in de VHV-competitie. Volgend seizoen is weer een nieuw seizoen met nieuwe spelers die bij komen, maar ook spelers die stoppen of overgaan naar de Heren 2 of Heren 3. Bij deze ook een dankwoord aan iedereen die zich dit seizoen op een positieve manier heeft proberen in te zetten (chauffeurs, tafelzitters etc...)

Speelden mee voor Bocholt : Jordy Sledz, Jorn Ceyssens, Daan Verbakel, Ruben Evens, Tom Moors, Mika Rovers, Tristan Tielen, Lennert Ceyssens en Broos Vrolijks.