Ook de heren hebben het ticket voor de finales beet!

Ook de heren zijn zeker van het behalen van de finales! We hebben echter nog geen zekerheid over het thuisvoordeel bij een eventuele “belle”. Ook midweek deden onze heren wat van hen verwacht werd, winnen van Sporting Nelo. Het werd een duidelijke overwinning met 38 – 29 als eindstand. Als we vandaag dan ook nog 2 punten kunnen rapen in Visé, is ook het thuisvoordeel in the pocket!

Terug naar de wedstrijd van afgelopen woensdag. Bocholt nam een verschroeiende start tegen Sporting Nelo. Serge opende de score langs Bocholter zijde. Dan noteerden we een redding van Clem en een gemiste tegenaanval van Brecht. Na 6 minuten stond er een droge 5 -0 op het scorebord. Schutters van dienst waren Evertt, Bartosz en Serge. Onze verdediging stond ook ijzersterk! Het was David Denert die een eerste keer kon scoren voor Nelo. Damian (op de rebound) en Roel vergrootte de voorsprong, ook Clem deed wat hij moest doen: ballen stoppen. De 10 – 2 kwam op naam van Roel met een mooi onderhands doelpunt! Het waren Roel en Bartosz die nadien beurtelings konden scoren, enkel Schroeder kon nog een enkele keer tegenprikken.  Na 18 minuten en een achterstand van 9 doelpunten was het tijd voor Nelo om een TO te nemen. Bartosz werd na deze time out bedacht met mandekking. Tijd voor Damian en Brecht om het scoren over te nemen. Enkel Schroeder en Jerry, 2x op strafworp, konden milderen voor Sporting Nelo. Het laatste doelpunt in de eerste helft kwam op naam van Bartosz, hij legde zo de ruststand vast op 23 -14!

Het was Nelo die in eerste instantie het beste uit de startblokken kwam in de 2de helft. Vandebeeck en Schroeder konden milderen: 23 – 17. Vervolgens was het woord terug aan Evert en Serge. Door een lucky doelpunt van Vansloot kwam Nelo terug tot op 5 doelpunten. Zowel Evert als Damian konden nadien scoren in het lege doel: 27 – 21. Na 46 minuten wedstrijd en een stand van 28 -23 was het tijd voor Bart om een TO te nemen. Zelfs Clem kon in het lege doel scoren en bracht zo de stand op 32 – 24. Met nog 7 minuten op de klok konden we toen al zeker zijn van de overwinning. Sporting Nelo bleef echter het principe van de extra veldspeler hanteren waardoor de voorsprong alleen nog maar vergroot kon worden. Zo bracht Thomas Driesen ons op een 10 puntenkloof met nog 5 minuten op de klok! Evert was diegene de eindscore mocht vastleggen: 38 – 29.

Kortom een verdiende overwinning voor Bocholt in een wedstrijd die eigenlijk nooit echt een wedstrijd is geweest. Visé wist eerder op woensdagavond ook te winnen van Handbal Tongeren. Vandaag om 18u nemen de mannen van Bart het terug op tegen de spelers van Korneel. Wie zal er vanavond aan het langste eind trekken? Wint Bocholt dan is het thuisvoordeel ook op zak. Supporters kom jullie ploeg massaal aanmoedigen! Alle steun is welkom! Forza Bogget!

5’: 3-0                       35’: 23-17

10’: 7-1                       40’: 25-19

15’: 11-3                     45’: 27-22

20’: 16-5                     50’: 30-23

25’: 18-10                   55’: 33-26

30’: 23-14                   60’: 38-29

Bocholt: Leroy 1, Alberts, Gijbels, Wertelaers 2, M. Lamers, Kooijman 12, Cremers, Koninkx, Spooren 5, Valkenborgh 7, J. Lamers, Driesen 1, Roelants , D. Kedziora 4, Meijer 2 en B. Kedziora 4.

Sporting Nelo: Vansloot 2, Jerry 3 (2), Tasevski 2, Vanleeuwen, Vernooy 3, Schroeder 6, Cnyrim 2, Vandebeeck 2, Kittel 1, Barnyak, Schoenaker 2, Lukkesen 2, D. Denert 4, Y. Denert, Polfliet