Laatste wedstrijd in Limburgse competitie voor de J18

Voor de laatste wedstrijd in de Limburgse competitie bij de J18 kwam Kortessem over de vloer. Geen makkelijke tegenstander dankzij hun stevige en potige verdediging, maar normaal moeten onze jongens deze opdracht tot een goed einde brengen.

Maar de wedstrijd begon dramatisch voor ons en werden we direct met de neus op de feiten gedrukt: 1-4 na 5 minuten. Bocholt herpakte zich evenwel en na 10 minuten kwamen we voor het eerst op voorsprong. Meer nog, iets over het kwartier bleven we koelbloedig in aanval die de stevige verdediging van Kortesem (die niet de nodige progressieve bestraffingen kreeg van de nonchalante wedstrijdleiding), konden we uitlopen naar een voorsprong van 3 doelpunten: 11-8. Maar de bezoekers maakten die kloof onmiddellijk ongedaan waarna beide ploegen beurtelings bleven scoren. Aan de rust gingen we echter met de kleinste achterstand rusten: 16-17.

In de tweede periode bleven beide ploegen aan mekaar gewaagd, maar de wedstrijdleiding bleef nonchalant qua bestraffingen, behalve wanneer ze er te erg op attent op werden gemaakt door de thuisploeg. Beide ploegen probeerden er nog een wedstrijd van te maken, maar omdat de wedstrijdleiding maar alle aandacht naar hun toe bleven trekken, was dit zeer moeilijk. Geen van beide ploegen kon een kloof slaan en bleef het spannend tot het einde waarin de thuisploeg aan het langste eind trok. Einstand: 27-26.

Na deze "spektakelwedstrijd" eindigt Bocholt zo op plaats 3 in de provinciale competitie. Volgend weekend wacht nog een cruciaal weekend waarbij we op de slotspeeldag in de VHV-competitie onze 3de plaats gaan verdedigen. Tongeren en Roeselare komen dan op zondag afgezakt naar De Damburg. Supporters voor de laatste maal dit seizoen op post.

Speelden mee voor Bocholt : Cardinaels Brecht, Ceyssens Lennert, Craenen Daan, Goossens Martijn, Jaeken Stef, Rovers Mika, Simons Martijn, Tielen Tristan, Vanelven Jari en Van Lee Maarten.