J18 wint doelpuntrijke slotwedstrijd in de Limburgse competitie.

Op de laatste speeldag kregen onze jongens het bezoek van Overpelt. Dit is een stugge ploeg, maar normaal mocht dit vandaag geen probleem voor ons zijn. Inzet is een eventuele 2de plaats in de Limburgse competitie, maar daarvoor waren wij ook afhankelijk van de wedstrijd Tongeren-Hasselt.

Maar eerst onze wedstrijd. Onze jongens namen de eerste 3 doelpunten voor hun rekening, maar de bezoekers wilden zich niet naar de slachtbank laten leiden en met 4 doelpunten op rij namen zij de leiding zomaar over. Tijd voor ons om weer orde op zaken te stellen, maar bij een 7-5-tussenstand na 10 minuten stond onze verdediging nog steeds niet op punt. Overpelt profiteerde hier optimaal van om in een mum van tijd weer op voorsprong te klauteren: 7-8 amper 1 minuut later. Beide ploegen bleven nog lang aan elkaar gewaagd, maar toen Bocholt weer een kloofje sloeg, leek deze definitief te gaan worden. Bij 16-14 na 26 minuten leken de bezoekers nog even aan te klampen, maar met 4 doelpunten op rij van Bocholt stond er toch een comfortabele 20-14 op het scorebord aan de rust.

In de tweede helft speelden we zoals wij dat eerder tijdens het seizoen in beide duels tegen Maasmechelen en in Meeuwen ook al deden: eerst een 6-0-verdediging, daarna in ondertal al jagend op de balbezitter van de tegenpartij. Daardoor konden wij door snelle omschakelingen veel tot scoren komen, maar door de gaten die in onze verdediging kwamen (vooral in ondertal), kregen de supporters veel doelpunten te zien. Helaas leken de scheidsrechters het hiermee regelmatig moeilijk te hebben waardoor verkeerde beslissingen langs weerszijden genomen werden, maar desondanks bleven onze jongens de bovenhand houden. Dit overwicht was ook duidelijk op het scorebord te zien met een eindstand van 50-32.

Omdat Tongeren niet kon winnen tegen Hasselt, eindigen onze jongens hierdoor op een 2de plaats achter het ongenaakbare NeLo die ongeslagen Limburgs kampioen zijn waarvoor onze felicitaties. Volgende week wacht de laatste opdracht voor dit seizoen met de laatste speeldag van de VHV-competitie. Hierin nemen we het thuis op tegen NeLo en Tongeren. Als ook hier de logica gerespecteerd wordt, kunnen we hier op een mooie 4de plaats eindigen achter het trio Izegem-Lebbeke-NeLo.

Speelden mee voor Bocholt : Simons Martijn, Bobbink Teun, Oris Robby, Sledz Jordy, Ceyssens Jorn, Theuwissen Giel, Stinissen Ferre, Stinissen Robin, Verbakel Daan en Vanderstegen Wout.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Moors Tom en Coninckx Dries.