J18 voor de laatste keer in actie in VHV-competitie

Voor de laatste speeldag van de VHV waren de J18 gastheer voor kersvers Limburgs kampioen NeLo en rode lantaarn Kortrijk. Na het onverwachte forfait zijn de kansen op een goede klassering geslonken en een 7de plaats het hoogst haalbare is.

De eerste wedstrijd was Kortrijk de tegenstander. Zij leken de verre rit goed verteerd te hebben en konden de eerste minuten gelijke tred houden: 2-2 na 5 minuten. Maar met 4 doelpunten op rij van de thuisploeg leek de beslissing gevallen. Apolloon wist even niet meer wat te doen met onze stugge verdediging waarvan wij konden profiteren om 10-3 uit te lopen. Met 3 doelpunten op rij leek Kortrijk er nog een wedstrijd van te maken, maar met 3 doelpunten op rij van Achilles stond er met nog 3 minuten te spelen 13-6 op het scorebord wat ook meteen de eindstand zo worden.

De tweede wedstrijd tegen NeLo beloofde niet zo makkelijk te worden. Het openingsdoelpunt was nog wel voor de thuisploeg, maar met 3 doelpunten op rij van Sporting wisten we meteen hoe laat het was. Maar echt onder de indruk waren we hiervan niet en bij 4-4 na 8 minuten was weer alles te herdoen. Beide ploegen zetten beurtelings een reeks van doelpunten neer: via 7-5 ging het in één ruk naar 7-9. Bocholt lukte nog de aansluitingstreffer, maar het laatste woord was voor NeLo die de eindstand op 8-10 bepaalden.

De derde wedstrijd was Kortrijk weer aan de beurt. Deze keer was Bocholt vanaf het begin beter bij de les en sloegen onmiddellijk een kloofje: 3-1 na 5 minuten. De bezoekers vonden nog wel de aansluiting, maar daarna hadden de Limburgers de volledige controle over de wedstrijd. Maar echt uitlopen lukte niet echt waardoor de Westvlamingen de hoop op misschien nog een punt niet hadden opgegeven. Bocholt had echter de controle over de wedstrijd en kon ook voor een tweede keer winnen tegen deze ploeg: 13-9.

De laatste wedstrijd van deze VHV-campagne was voor de tweede keer NeLo. Zij startten deze keer het sterkst met 2 doelpunten, maar ook nu was Bocholt niet echt onder de indruk en met 3 doelpunten op rij kwamen zij op voorsprong. Beide ploegen bleven nu beurtelings scoren en bij 6-6 kon Bocholt een eerste kloofje slaan, maar NeLo kon op zijn beurt weer terug gelijk komen: 8-8 op het kwartier. In een spannende slotfase kon Bocholt weer een kloofje slaan en dat leek de beslissende te zijn. Bij 11-10 bij het ingaan van de laatste minuut was de overwinning nog niet helemaal binnen, maar met een doelpunt voor de thuisploeg waren die twijfels ook weg: 12-10.

Met een 6 op 8 hebben we ons toch nog kunnen verzekeren van een 7de plaats (uit 9 ploegen). Volgend weekend trekken we op de laatste speeldag van de Limburgse competite naar Hasselt om de 2de plaats in de Limburgse competitie te bevestigen.

Speelden mee voor Bocholt : Mika Rovers, Jordy Sledz, Daan Verbakel, Ruben Evens, Tom Moors, Giel Theuwissen, Tristan Tielen, Broos Vrolijks en Lennert Ceyssens.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Jari Vanelven en Jorn Ceyssens.