J18 spelen topper tegen Tongeren op laatste speeldag in 2017.

Voor de laatste wedstrijd van 2017 stond dit weekend de uitgestelde wedstrijd tegen Tongeren geprogrammeerd waarvoor werd uitgeweken naar De Steenakker. Beide ploegen zijn mekaar al tegengekomen in de voorbereiding en in de VHV-competitie waar ze telkens goed aan mekaar gewaagd waren, dit beloofde dus voor vandaag.

De beste start was voor de Eburonen. De jongens uit de oudste stad van het land liepen via 1-3 al uit naar 3-6 na ruim 10 minuten spelen. Maar dankzij een stevige remonte van onze jongens (5 doelpunten op rij in evenveel minuten) sloegen zij hun eerste kloof van 2 doelpunten: 8-6 met nog zo'n 10 minuten in de eerste helft. Beide ploegen gaven in de eerste helft mekaar geen duimbreed meer toe, maar onze jongens moesten toezien hoe Tongeren de rust inging met 1 doelpunt verschil: 13-14.

De beginfase van de tweede helft was weer voor Tongeren. Al snel stond er een serieuze kloof van 6 doelpunten op het scorebord: 14-20 na een kleine 10 minuten. Wedstrijd gespeeld denk je dan, maar Bocholt knabbelde stelselmatig wat weg van hun achterstand en 5 minuten voor tijd was bij 23-24 weer alles te herdoen. In een spannend slot lukte de thuisploeg nog de gelijkmaker, maar Tongeren ging met 24-25 de laatste minuut in. Met nog 6 seconden te spelen werd het alles of niets voor ons en na een time-out werd beslist om een extra veldspeler in te brengen. Dat loonde, want in de laatste seconde konden we de gelijkmaker scoren.

Een terechte uitslag om het jaar mee te eindigen. Zo staan we nu voorlopig op een gedeelde 2de plaats met Tongeren achter leider NeLo. De volgende opdracht is op 13 januari 2018 met een thuiswedstrijd tegen Bilzen, meteen ook de start van de Limburgse terugronde. De terugronde in de VHV-competitie staat 1 week later gepland met de verplaatsing naar Izegem. Alvast aan iedereen prettige feestdagen toegewenst en hopelijk een sportief hoogstaand 2018.

Speelden mee voor Bocholt : Martijn Simons, Teun Bobbink, Mika Rovers, Jorn Ceyssens, Giel Theuwissen, Daan Verbakel, Ruben Evens, Tom Moors, Lennert Ceyssens, Tristan Tielen en Broos Vrolijks.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Jari Vanelven, Siebe Leeters en Robby Oris.