J18 sluit heenronde VHV-competitie af in Tongeren

Voor de laatste speeldag in de heenronde van de VHV-competitie trokken onze J18 richting Eburons Dome waar Roeselare en gastheer Tongeren de tegenstanders waren. Tongeren had nog wat recht te zetten na de nipte nederlaag tegen ons 1 week eerder, Roeselare komt net als ons uit de kwalificaties. Het beloofd dus een aangenaam intermezzo te worden.

De eerste wedstrijd was tegen Tongeren. Net als vorige week waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd en gaven mekaar geen duimbreed toe. Beurtelings kwamen ze aan de leiding wat de spanning alleen maar ten goede kwam. Een puntendeling aan het eindsignaal was het logische gevolg: 8-8.

De tweede wedstrijd was Roeselare de tegenstander. Wij namen de wedstrijd direct in handen, maar door enkele balverliezen kwam Roeselare terug langszij. Bocholt bleef echter de controle over de wedstrijd te behouden, maar telkens zij een kloofje konden slaan, wilden zij direct de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Hierdoor kwam Roeselare op en over de Limburgers en leken zij met de winst gaan lopen. Maar met 2 doelpunten op rij kwamen we weer terug langszij. Beide ploegen konden in de laatste minuten niet meer tot score, dus 9-9 bleek ook de eindstand te worden.

Wedstrijd 3 was opnieuw tegen Tongeren. De Noordlimburgers hadden nu de beste start en sloegen snel een kloofje. De Eburonen lukte nog de aansluiting, maar een geduldig Bocholt behield perfect de controle over deze wedstrijd. Uiteindelijk werd met een 12-9-winst afgesloten.

En deze positieve lijn werd doorgetrokken in de laatste wedstrijd tegen Roeselare. Met 5 doelpunten in evenveel minuten werd de toon gezet. De score in de volgende 5 minuten werd verdubbeld wat de wedstrijd in een definitieve plooi heeft gelegd. Roeselare kon in de laatste 10 minuten de achterstand nog wat milderen, maar onze jongens sloten wederom af met een overwinning: 12-17.

Met 6 op 8 kunnen we terugblikken op een geslaagde speeldag. Op 22 december staat er een uitwedstrijd in Kortessem geprogrammeerd. De beginworp is voorzien om 18u15. Supporters op post!!!

Speelden mee voor Bocholt : Cardinaels Brecht, Ceyssens Jorn, Ceyssens Lennert, Couckuyt Bram, Jaeken Stef, Rovers Mika,Simons Jeroen, Simons Martijn, Tielen Tristan, Vanelven Van Lee Maarten en Vrolijks Broos.