J18 opent het nieuwe jaar met winst

De eerste wedstrijd van onze J18 van het nieuwe jaar was ook meteen de eerste wedstrijd in de Limburgse competitie. Bilzen kwam met een uitgebreide kern afgezakt naar de Damburg-arena om het nieuwe jaar op gang te handballen.

Maar dat liep niet van een leien dakje voor de Zuidlimburgers. De thuisploeg greep hun meteen bij de keel en kon pas bij een 9-0-tussenstand een eerste keer tegenprikken. Op het kwartier konden zij hun score verdubbelen, voor de rest was het alleen de thuisploeg -waarbij iedere speler in de kern ruimschoots speelminuten kreeg- wat de klok sloeg. Rusten gingen we bij 17-2.

In de twweede helft speelde de thuisploeg met 1 speler minder. Bijkomende opdracht hierbij om de tegenstander in balbezit onder druk te blijven zetten. Dit resulteerde wel in meer tegendoelpunten, maar ook kon er regelmatig snel naar het doel van de tegenpartij te lopen. Er werd dan ook vlot gescoord wat de talrijk opgekomen supporters zeker kon smaken. Bocholt bleef hun voorsprong wel verder uitbouwen, maar Bilzen bleef strijden voor wat ze waard waren. Uiteindelijk bleef het scorebord steken bij 40-16 na 60 minuten.

Een uitstekende start van het nieuwe jaar voor onze jongens waarbij ook de spelers van de J16 hun kans kregen. Volgende week wacht de eerste wedstrijd in de terugronde van de VHV-competitie. Op zondag trekken we richting Izegem met als tegenstanders Izegem en Uilenspiegel. Supporters op post!!

Speelden mee voor Bocholt : Jari Vanelven, Martijn Simons, Teun Bobbink, Mika Rovers, Jordy Sledz, Jorn Ceyssens, Giel Theuwissen, Daan Verbakel, Ruben Evens, Tom Moors, Stef Jaeken, Martijn Goossens en Brecht Cardinaels.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Robby Oris.