J18 naar Schoten voor VHV

Op de voorlaatste speeldag van de VHV-competitie maakten de J18 de laatste verplaatsing van dit seizoen. Sporthal Vordensteyn in Schoten was de plaats waar we al eventueel een goede uitgangspositie konden verkrijgen met het oog op volgend seizoen: het vermijden van een kwalificatietornooi voor de nieuwe VHV-competitie. Schoten en Uilenspiegel waren onze tegenstanders voor vandaag.

De eerste wedstrijd was Uilenspiegel de tegenstander. Zij namen de wedstrijd direct in handen, maar bij 3-1 vonden onze jongens het welletjes en namen we met 4 doelpunten op rij het commando over. Uilenspiegel klampte nog aan, maar in de slotfase konden wij het verschil toch maken: 9-13.

De tweede wedstrijd was de thuisploeg de tegenstander. De wedstrijd begon gelijkopgaand, maar na verloop van tijd konden wij weer een kloofje slaan. Dit kloofje leek de beslissende te zijn wat ons aan de tweede overwinning: 8-12.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Uilenspiegel. Deze keer stonden wij er wel direct, ondanks het uitvallen van een belangrijke pion. Bij 5-4 halverwege was echter nog niet beslist, maar met een 9-0-tussenspurt trokken we toch deze wedstrijd naar ons toe. Eindstand werd uiteindelijk 14-6.

De laatste wedstrijd mochten we afsluiten tegen Schoten. Beide ploegen bleven aan mekaar gewaagd, maar echt een hoogstaande wedstrijd kregen we niet te zien. Op het kwartier was bij 7-7 nog niets beslist, maar in een spannende slotfase leek Schoten ons op een nederlaag te trakteren. Maar met 2 doelpunten konden we ook deze wedstrijd winnend afsluiten: 9-8.

Met het maximum van de punten konden we terug huiswaarts keren, een resultaat waarop we zeker niet gehoopt hadden (een aantal spelers kwamen 's nachts pas terug van een schoolreis en de spelers van de J16 stonden ook goed hun mannetje). Volgende opdracht wacht ons pas op 27 april met de laatste wedstrijd in de Limburgse competitie thuis tegen Kortessem. Beginworp is voorzien om 14u30. Supporters op post.

Speelden mee voor Bocholt : Ceyssens Jorn, Ceyssens Lennert, Goossens Martijn, Jaeken Stef, Simons Martijn, Rovers Mika, Van Lee Maarten, Claes Robbe, Peynenborg Govart en Van Dooren Ben.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Simons Jeroen.