J18 krijgt eerste echte test in Limburgse competitie

Voor de 4de wedstrijd in de regionale competitie kwam Tongeren over de vloer. Deze ploeg was in het verleden meestal een taaie klant voor ons geweest en vandaag zou dat niet anders worden.

Na een korte studieronde mocht de thuisploeg de score openen. De Eburonen scoorden nog de gelijkmaker, maar moesten dan toezien hoe Bocholt een eerste kloofje maakte: 4-1. Tongeren vond al snel terug de aansluiting, maar de thuisploeg bleven licht in het voordeel. Met nog 10 minuten te spelen in deze periode waren het de bezoekers die op hun beurt de controle over de wedstrijd namen, maar dat duurde niet lang. Rusten gingen we in dit aangename kijkstuk bij 16-15.

In de tweede helft bleven de toeschouwers een aangename wedstrijd voorgeschoteld krijgen waarbij het snel op en neer bleef gaan. Op het kwartier was het opnieuw Bocholt die een kloofje kon slaan. Tongeren kwam weer terug langszij, maar met wederom 3 doelpunten op rij van de Noordlimburgers leken zij de definitieve kloof geslagen te hebben. De bezoekers gaven zich nog echter niet gewonnen, maar Bocholt panikeerde niet en wonnen uiteindelijk nog nipt met 29-28.

Beide ploegen brachten schoon en snel handbal wat alleen maar goede reclame is voor onze sport. Volgend weekend wordt de laatste speeldag afgewerkt in de heenronde van de VHV-competitie. In Tongeren bekampen we dan de thuisploeg en het Westvlaamse Roeselare die zich -net zoals ons- via de kwalificaties voor de A-competitie hebben geplaatst. Eerste wedstrijd is om 11u30, supporters op post.

Speelden mee voor Bocholt : Ceyssens Jorn, Ceyssens Lennert, Couckuyt Bram, Jaeken Stef, Simons Jeroen, Simons Martijn, Tielen Tristan, Vanelven Jari, Van Lee Maarten en Van Dooren Ben.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Goossens Martijn.