J18 brengt moeilijke verplaatsing naar Kortessem tot goed einde.

Dit weekend stond voor de J18 de altijd moeilijke verplaatsing naar Kortessem op het programma. De Zuidlimburgers kunnen het in hun eigen hal de topploegen nog meer het vuur aan de schenen leggen en is dus een ploeg waar je niet snel klaar mee bent.

Na een lange studieronde mochten de bezoekers de score openen. Pentagoon kwam nog gelijk, maar moest dan toezien hoe Bocholt een eerste kloofje sloeg (2-9 halfweg). Na het uitvallen van een arbiter door een blessure en een technische panne aan het scorebord, waren onze jongens even de concentratie kwijt en kwam de thuisploeg weer bijna terug in de wedstrijd: 6-9 na 20 minuten. Maar onze jongens stelden weer direct orde op zaken met 5 doelpunten op rij, maar de thuisploeg kon de schade nog beperken aan de rust: 9-15.

In de tweede helft kregen we direct een gretiger Bocholt te zien en namen direct alle twijfels weg: na 6 minuten stond er 10-21 op het scorebord. Halverwege deze tweede helft lukte Kortessem wel nog 3 doelpunten op rij, maar het kalf was ondertussen al verdronken. Maar desondanks bleef de thuisploeg alles geven wat ze hadden. Uiteindelijk moesten ze de duimen leggen en ging de volle buit mee naar Noord-Limburg na een 22-32-overwinning.

Dit was een wedstrijd waarbij onze jongens zich niet lieten opjagen door het soms hevige en won verdiend deze partij tegen een fanatieke thuisploeg. Komend weekend spelen we weer een thuiswedstrijd en krijgen we met de komst van Lommel een tegenstander over de vloer die het ons normaal niet moeilijk zouden moeten maken, maar iedere wedstrijd moet gespeeld worden. Beginworp is op zaterdag om 16u15.

Speelden mee voor Bocholt : Jari Vanelven, Martijn Simons, Mika Rovers, Jordy Sledz, Giel Theuwissen, Daan Verbakel, Ruben Evens, Tom Moors, Bram Couckuyt, Tristan Tielen, Lennert Ceyssens en Broos Vrolijks.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Jorn Ceyssens en Teun Bobbink.