J18 brengen 3 punten van VHV-tornooi in Izegem.

De eerste speeldag van terugronde in de VHV-competitie leverde voor onze jongens (5de bij aanvang van deze speeldag) de verste verplaatsing van het seizoen op, met name naar Izegem. Tegenstanders waren de thuisploeg, 3de voor deze speeldag en Uilenspiegel, 7de voor deze speeldag. Het kon dus een ideaal moment zijn om ons klassement te verbeteren. Omdat Uilenspiegel onderweg hinder had van een panne en een ongeval, werd het schema licht gewijzigd aangezien wij toch tijdig aanwezig waren.

De eerste wedstrijd speelden wij daarom tegen Izegem. Onze jongens waren onmiddellijk op achtevolgen aangewezen, maar gelukkig bleven ze nog in het spoor van de Westvlamingen. Bij 6-6 iets over halfweg kwamen ze voor het eerst weer terug langszij. In een spannende laatste 5 minuten speelden beide ploegen nog af en toe haasje over, maar op het eindsignaal was er geen winnaar bekend: 9-9.

De tweede wedstrijd tegen Uilenspiegel uit Wilrijk. Ze waren niet onder de indruk van hun belevenissen onderweg en grepen ons direct bij de keel. Wij konden ons niveau van de eerste wedstrijd niet evenaren en moesten met lede ogen toezien hoe de "Uilen" iedere fout van ons afstraften. Zelfs een time-out bracht bij ons geen soelaas en moesten we dan ook de kelk tot op de bodem ledigen. Een 17-9-nederlaag was dan ook een terechte uitslag.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Izegem. Ze hadden hun les van de vorige wedstrijd geleerd en startten furieus aan de wedstrijd met een 0-5 halverwege deze wedstrijd. Maar de thuisploeg gaf zich toch nog niet gewonnen en kwam 3 minuten voor tijd weer aansluiten: 4-5. Maar met 2 Limburgse doelpunten leek de zege binnen. Het werd nog even spannend omdat Izegem weer kwam aansluiten, maar de wij hielden gelukkig stand. Eindstand: 6-7.

De laatste wedstrijd was Uilenspiegel weer de tegenstander. Zij startten weer het best aan de wedstrijd, maar wij konden gelukkig wel wat meer weerwerk bieden als in onze vorige confrontatie. Bij 4-4 net voor halfweg was nog niets beslist. Maar een Antwerpse tussenspurt leek de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Maar dankzij de Limburgse vechtlust was 3 minuten voor tijd weer alles te herdoen: 9-9. Die inspanning leek veel krachten gekost te hebben, het ging ineens naar 12-9. Het laatste woord was nog voor ons, maar het kalf was toen verdronken. Eindstand: 12-10 na een goede wedstrijd.

Met 1 slechte wedstrijd en 3 goede wedstrijden keren we terug met 3 op 8, maar er had meer ingezeten. Volgende week wacht in de Limburgse competitie de verplaatsing naar Kortessem. Beginworp is op zaterdag voorzien om 17u15. Supporters op post!!

Speelden mee voor Bocholt : Jari Vanelven, Martijn Simons, Teun Bobbink, Mika Rovers, Jordy Sledz, Giel Theuwissen, Daan Verbakel, Ruben Evens, Tom Moors, Lennert Ceyssens, Broos Vrolijks en Tristan Tielen.