Heren verdedigen leidersplaats bij Vise

Alsof het toeval er minder mee te doen had dan de voorzienigheid, sluit de heenronde van deze editie BENE-League af met het duel Visé vs Bocholt, het nummer 1 en 2 van de rangschikking. Beide ploegen zijn ongeslagen maar de ploeg van coaches Douven-Van Loo moest in de afgelopen maand twee gelijkspelen toestaan, thuis tegen Bevo en op bezoek bij NeLo. Niet in het minst omdat Visé ook een Europees parcours (Challenge Cup) aan het afleggen is, waarbij het intussen zelfs overwintert. Dat haalt soms een puntje weg, dat weet Bocholt, dus daar moeten we geen conclusies aan verbinden: Visé is nog meer dan vorige jaren een serieuze uitdager, zeker in eigen huis.

Dit seizoen komt alles bij Visé immers samen. Sedert een aantal jaren heeft het aan zijn opmars gewerkt, met een sterke kern (veel internationals) en steeds een stapje omhoog, met vorig jaar de play-offs en Bekerfinale als hoogtepunt. Maar met de komst van bijvoorbeeld Rola en Nuno Rebelo is er nog wat extra punch en ervaring in het team gebracht, plus de inbreng van het ons wel gekende trainersduo. Maar dat moet nu natuurlijk ook resulteren in prijzen, die pas vanaf maart worden verdeeld.

Meer dan de leidersplaats staat er dit weekend niet op het spel, laten we dat niet vergeten met daarna nog 11 wedstrijden op de rol, maar de winnaar deelt de ander toch een mentale tik uit. Visé won afgelopen dinsdag nog in Hasselt terwijl Bocholt geen overschot had tegen Volendam. Onze kern is dus geprikkeld genoeg om trachten punten mee te nemen uit Visé! Supporters dus op post voor deze topper, Forza Bocholt!