Heren hebben het ticket voor de finale van de Beker van België beet!

Wedstrijdverslag halve finale Beker van België: Achilles Bocholt - Visé

Zou het dan toch iets met oneven jaartallen te maken hebben? Nadat Achilles Bocholt de beker mee naar huis bracht in 2013, 2015 en 2017 spelen onze heren opnieuw de finale. Het was gisteren echt een ‘finale avant la lettre’, de wedstrijd tegen Visé. Bocholt trok aan het langste eind en won de wedstrijd met 35-32.

In de eerste 5 minuten werd er weinig gescoord, Carvalhais en Vancosen opende de score voor Visé. Enkel Wout kon tegenprikken en zo stond er een 1-2 op het scorebord. Het zou niet de enige keer zijn dat Visé op voorsprong kwam. Serge en Brecht wisten in de daaropvolgende minuten nog enkele keren te scoren, terwijl Brecht de klus niet kon klaren op tegenaanval. Carvalhais en Cusumano bleven echter ook scoren en zo kregen we een gelijke stand van 6-6. Toen was het woord aan de jongens van Visé, Vancosen bezorgde hen een kloofje van 3 doelpunten (6-9) na een kwart wedstrijd. Roel met 2 treffers en Wout met een schitterende actie zorgden er echter voor dat het kloofje terug gedicht werd: 9-10. Pas in de laatste minuten van de eerste helft kan Bocholt gelijkkomen. Door een doelpunt van Serge in het lege doel gingen we zelfs rusten met het kleinste verschil in ons voordeel: 17-16.

Het beloofde nog een spannende tweede helft te worden en dat werd het ook. Damian opende de score in de tweede helft maar ook Marchal wist het doel nog staan. Visé kon niet echt profiteren van de tijdstraf van Ruben. Het was zelfs Serge die met een lobje de 20-20 vastlegde. Dankzij de omgezette strafworp van Damian kon Bocholt een eerste kloofje slaan na 38 minuten wedstrijd: 23-21. Carvalhais bleef echter een gesel voor de Bocholter verdediging, met een streep tekende hij voor de 25-24. In het laatste kwartier noteerden we nog enkele knappe reddingen van Clem waardoor Bocholt de controle bleef behouden. Wout mistte echter de kans om ons op 4 minuten voor tijd een voorsprong van 3 doelpunten te bezorgen. Hierdoor kon Vancosen terug de aansluitingstreffer scoren: 31-30. Na een puike redding van Clem kon Wout met een lekkere onderhandse de voorsprong terug vergroten. Met nog 3 minuten op de klok hadden we een voorsprong van 3 doelpunten: 33-30. In het slot van de wedstrijd kregen Glesner (wisselfout) en Carvalhais (opzettelijke voetfout) allebei nog een tijdstraf waardoor onze heren de wedstrijd makkelijk konden controleren. Het laatste doelpunt was deze keer voor Evert met als eindresultaat 35-32 tot gevolg!

Supporters maak jullie klaar om op 20 april de Sportoase in Leuven onveilig te gaan maken. Onze heren zullen jullie steun, net zoals gisteren, goed kunnen gebruiken. Wie onze tegenstander zal worden in deze finale wordt donderdag beslist. Om 20u30 staan dan Sporting Nelo en Handbal Tongeren tegenover elkaar in het Dommelhof.