Eerste speeldag VHV J18 met wisselend succes

Op de eerste speeldag van de VHV ontvingen onze jongens van de J18 Evergem en Eeklo. Beide ploegen zijn zeker niet te onderschatten, dus zal het -ondanks dat we op eigen terrein spelen- een moeilijke namiddag gaan worden.

De eerste wedstrijd was tegen Eeklo. Zij traden aan met een ploeg waarvan het grootste deel vorig seizoen hoge ogen gooiden in de VHV-competitie bij de J16 en dat was ook dadelijk te merken. Zij maakten het onze jongens zeer moeilijk, maar ook wij lieten zien dat wij bij momenten goed konden handballen. Beide ploegen lieten mekaar geen duimbreed toe waarbij 11-11 de logische eindstand was.

De tweede wedstrijd traden we aan tegen Evergem. Zij leken nog niet goed bij de les na hun wedstrijd tegen Eeklo en daar profiteerden onze jongens gretig van. Zij grepen de Oostvlamingen meteen bij de keel en legden de wedstrijd direct in een definitieve plooi. Uiteindelijk werd er gewonnen met 15-6.

De derde wedstrijd was opnieuw tegen Eeklo. Ook nu bleven beide ploegen lang in mekaars buurt, maar kon die andere Oostvlaamse ploeg deze keer wel een kloofje slaan. Zij speelden dit ook slim uit en wonnen met 11-14.

De laatste confrontatie was weer tegen Evergem. Zij hadden geleerd uit de vorige wedstrijd tegen ons en maakten er deze keer wel een wedstrijd van. Beide ploegen speelden regelmatig haasje over, maar aan het eindsignaal was er geen winnaar: 12-12.

Met een 4 op 8 hebben wij dan ook gekregen waar we recht op hebben. Er werden mooie momenten afgewisseld met minder goede, misschien mede door vermoeidheid bij sommige spelers. Volgende week wacht de verplaatsing naar Hasselt, weer een tegenstander van een groot kaliber. Aanvang is zaterdag om 12u30 in de Alverberg. Supporters op post.

Speelden mee voor Bocholt : Couckuyt Bram, Dijkstra Jens, Peijnenborg Govart, Claes Robbe, Jaeken Stef, Van Dooren Ben, Boonen Wout, Van Lee Maarten, Goossens Martijn, Ceyssens Lennert en Tielen Tristan.

Gekwetst, maar toch aanwezig : Jannis Maxime.