De laatste wedstrijd van 2019 werd ook gewonnen

Een tiental dagen geleden was Achilles Bocholt nog te sterk in de wedstrijd voor de kwartfinales van de Beker van België. We moesten de klus gisteren wel klaren zonder Brecht, die stapte namelijk met zijn Annelore in het huwelijksbootje: proficiat! Zijn teamgenoten zorgden voor een klinkende overwinning!

Damian mocht de score openen vanaf de strafworplijn. Meteen deed Serge er nog een doelpunt bij. Abadie kon scoren maar Quinten zorgde opnieuw voor een voorsprong van 2 doelpunten. Bij een stand van 3-3 werd Quinten uitgesloten met een rode kaart. De Beule bracht Hasselt zo op voorsprong, maar Joren hing de bordjes terug gelijk. Hasselt kon dan een klein kloofje slaan, onder meer door doelpunten van De Beule, Kelchtermans en Abadie. Achilles Bocholt liet zich echter niet doen, bij een stand van 7 -9 nam Delpire een eerste time-out. Doelpunten van Evert en Wout zorgden ervoor dat er na 20 minuten opnieuw een gelijke stand op het scorebord stond: 10-10. Evert, Roel en Damian (strafworp) zorgde terug voor een voorsprong van 3 doelpunten: 15-12. De time-out van Bart bracht daar geen verandering meer in.

Het was opnieuw Damian die het eerste doelpunt kon scoren na de rust. Evert en Elias scoorden ook en zo werd de voorsprong vergroot. Na goed 39 minuten wedstrijd en een stand van 21-14 wou Delpire zijn mannen bijsturen. De Beule kon milderen maar meteen was Evert terug goed bij shot. Thomas mocht er na een knappe aanval 23-16 van maken. De Beule probeerde nog voor Hasselt maar bij Bocholt bleven ze scoren. Serge zorgde voor een 10-puntenkloof nadat hij de bal kon onderscheppen en zelf de tegenaanval afronden. Een nieuwe time-out van Hasselt bracht geen redding. Wout kon zelfs 2x op rij scoren. Hasselt kon nog milderen tot 30-21.

Bij Bocholt is iedereen blij met de winterstop na het drukke programma. Tijd om de batterijen terug op te laden. Enkel Quinten komt in januari nog in actie met de Belgische nationale ploeg. Evert daarentegen mag met Nederland deelnemen aan het EK. Achilles Bocholt zal in januari enkele oefenwedstrijden spelen, maar hier horen jullie meer van via de sociale media. Achilles Bocholt wenst iedereen fijne feestdagen. Forza Bogget!