De "Belle" is een feit!

En of het spannend was!! Na 60 minuten wedstrijd wist Bocholt toch het laken naar zich toe te trekken: 29- 28. De “belle” is een feit. Zaterdag zal er beslist worden wie zich de landskampioen mag noemen. Voor de 4de maal op rij Bocholt, of voor de eerste keer Visé?

Terug naar gisteren. Dat het een spannende wedstrijd zou worden, kon iedereen wel denken. Visé had immers bloed geroken door in eigen huis Bocholt te verslaan. Het eerste doelpunt was dan ook voor Visé : 0-1. Bartosz scoorde het eerste doelpunt voor Bocholt! Rola bracht Visé dan nog één keer op voorsprong, het was Bartosz die bordjes terug gelijk hing en vervolgens bracht Damian ons een eerste keer op voorsprong (strafworp). Carvalhais kon nog tegenscoren maar Evert, op tegenaanval, bracht ons terug 2 doelpunten voor. Met een streep tekende Roel voor de 8-5. Vervolgens kregen Visé 2 strafworpen toegekend en konden zo in het spoor van Bocholt blijven: 9-7. Martijn bracht ons terug 3 doelpunten voor met een heerlijke onderhandse! Na 21 minuten bracht Carvalhais Visé terug tot op 1 doelpunt: 11-10. Martijn liet dit niet begaan en bracht ons terug 2 doelpunten voor door te scoren in de winkelhaak! Bocholt kwam dan in dubbel ondertal te staan door een wisselfout. Clem stopte wel nog een aanval van Visé, maar tijd voor Bart om zijn troepen even samen te roepen. De 5de strafworp voor Rola was er te veel aan, hij besloot tegen de paal waar door de stand op 13-11 bleef. Roel tekende nog voor de 14-11 maar Siraut antwoorde meteen een eerste keer door in het lege doel te scoren: 14-12. Serge legde de ruststand vast op 15-13. Het zouden nog 30 lange minuten worden.

Het eerste doelpunt in de tweede helft was opnieuw voor Visé. Danesi vanaf de strafworplijn bracht Visé terug tot één doelpunt. Clem stopte eerst nog de tegenaanval van Carvalhais maar moest even later toch zijn meerder erkennen in Vancosen. 15-15 en we konden opnieuw beginnen. Vervolgens scoorden zowel Evert als Rola op tegenaanval. Dan kregen we 2 doelpunten op rij van Serge! Hadzic kon nog tegenprikken maar Damian zorgde voor de 19-17. Bocholt moest toen 3 goals op rij slikken (in het lege doel), na 45 minuten bracht Serge ons terug op 2 doelpunten voorsprong: 22-20. Flajs bracht Visé terug tot op 1 doelpunt met een onderhands shot: 24-23. Bjorn was Clem komen vervangen in het doel maar kon niet verhinderen dat Flajs ook de gelijkmaker scoorde: 24-24. Het zouden nog 10 spannende minuten worden. Vancosen kreeg nog een tijdstraf en Damian bleef gisteren feilloos vanaf de strafworplijn 25-24. Wout bedankte voor de invalbeurt door meteen te scoren en ons terug op voorsprong te brengen: 26-25. Carvalhais liet echter niet begaan en hing de bordjes terug gelijk 26-26. Met nog iets meer dan 6 minuten op de klok, tijd voor Bart om een tweede TO te nemen. Het was echter Glesener die Visé (na exact 50 minuten) terug op voorsprong bracht: 27-28. Zou de beker dan toch mee naar Visé gaan? Maar Wout en zijn ploegmaats dachten hier anders over. Wout kon 2x op rij scoren en bracht zo de stand op 29-28. Zowel de TO van Visé als die van Bocholt deden er niet meer toe. Bocholt had de “belle” uit de brand gesleept.

Veel tijd om te recupereren krijgen de heren niet. Morgen wordt de “belle” immers al afgewerkt. Supporters kom massaal (in het groen) jullie ploeg aanmoedigen! De heren kunnen jullie steun zeker gebruiken. De wedstrijd start om 20u15! FORZA BOGGET!!!