Dames zetten grote stap met solide overwinning op Visé

In de derde play-offronde mocht Bocholt voor het eerst thuis aantreden; tegen Femina Visé moesten punt 6 en 7 binnengehaald worden om een goede uitgangspositie voor een finaleplaats te behouden. Na de kleine nederlaag in St.-Truiden en de ruime zege in Hasselt had Bocholt over 60 minuten weinig te duchten van Visé.

In een sfeervolle Damburg duurde het 10 minuten voordat Bocholt het eerste gaatje kon slaan, van 3-3 ging het in de daarop volgende tien minuten naar 7-3 door vier doelpunten op rij van Edel Robyns. Bocholt grossierde niet in het spelen van gestroomlijnde aanvallen, maar genieten was het toch zeker van een geweldige dekking.

Onder aanvoering van de energieke Sofie Geutjens en Iris Peeters bleek de Bocholter verdediging een nauwelijks te nemen horde voor Visé, dat áls het dan al eens een gaatje vond in de hechte verdediging telkens de uitblinkende Jilly Achten op haar pad vond. Buiten een handvol ‘normale reddingen’ stopte zij ook nog 2 strafworpen, en bediende ze Cindy Rooijakkers vlak voor de pauze tweemaal op maat. Ruststand 12-5.
Na rust voltrok zich hetzelfde wedstrijdbeeld, Lien Schrijvers profiteerde driemaal op tegenaanval en de score werd verder uitgebouwd via Nele Kranzen, Michelle Smits, Kim Janssen en Elien Noten. Een ander lichtpunt aan de kant van de thuisploeg was de rentree van Sam Robyns die na een slepende blessure net op tijd hersteld lijkt te zijn voor de seizoensfinale. Visé wist in het tweede bedrijf het net driemaal meer te vinden dan in de eerste helft, Bocholt speelde de wedstrijd eenvoudig uit, eindstand 25-13.

Na een twijfelende seizoenstart lijkt de ploeg zich meer en meer te vormen, het niveau van de speelsters is naar elkaar toe getrokken en ook het collectieve spel begint steeds meer lijn te krijgen. Negen verschillende doelpuntenmakers in een play-offwedstrijd is een teken aan de wand en wie weet behoort een stunt tegen landskampioen St.-Truiden op 14 april inmiddels tot de mogelijkheden.

Op het resultaat van die ploeg in de derde ronde moeten we overigens nog even wachten. Opmerkelijk genoeg liet de bond St.-Truiden voor de tweede maal dit jaar om twijfelachtige redenen een wedstrijd verplaatsen, het lijkt er toch sterk op dat de kampioen haar eigen speelschema mag bepalen. Gevolg is dat tegenstander Hasselt op een feestdag een streep moest zetten door de paasbrunch, zij treffen elkaar vanmiddag om 17u30.

Speelden voor Bocholt : E.Robyns 8, Geutjens 3, Schrijvers 3, Peeters 2, Smits 2, Rooijakkers 2, Janssen 2, Noten 2, Kranzen 1, Leurs, Welters, Dedroog, S.Robyns, van Maaswaal.