Dames verspelen finaleplek

In 2 weken tijd verspeelden onze Dames een finaleplek, die op voorhand voor het oprapen leek. Voor deze finaleplek moest in de laatste 2 wedstrijden tegen Visé en Hasselt nog 1 punt gehaald worden.

Verleden week speelden onze Dames in Visè. De heenronde werd makkelijk met 25-13 gewonnen, maar in de returnwedstrijd verleden week gingen onze dames onnodig zwaar onderuit met 31-22. Bocholt was niet scherp en speelde puur tegen zichzelf een verloren wedstrijd. Hasselt verraste verleden week vriend en vijand door met 28-25 van titelfavoriet St.-Truiden te winnen. Door deze onverwachte uitslagen lag de volledige druk op de laatste Play-off wedstrijd van zaterdag

Want Bocholt moest hier minimaal nog 1 punt pakken, daar waar Hasselt nog goede kansen zag om voorbij Bocholt te steken bij winst. De eerdere Play-off-ontmoeting tegen Hasselt werd door Bocholt met maar liefst 18-29 gewonnen.

Tot de 6e minuut hielden beide ploegen elkaar in evenwicht : 2-2. Daarna sloeg Hasselt door balverlies aan Bocholter zijde via enkele scherpe uitbraken meteen een kloof van +3, mede door Vera Mennicken in de 15e minuut : 3-6. Na een time-out herpakte Bocholt zich en kwam terug tot 7-8. Dichterbij zouden onze Dames niet meer komen deze wedstrijd. Hasselt scoorde in deze fase tweemaal in ondertal en liep in de 1e helft uit naar een 9-13 voorsprong aan de rust.

Bocholt moest in de 2e helft alles uit de kast trekken en proberen het tij nog te keren in de resterende 30 minuten. Het omgekeerde gebeurde: Bo Limpens en Linda Greven waren verantwoordelijk voor 4 Hasseltse doelpunten in de 7 minuten na rust en brachten de stand op 11-17. Bocholt ging dubbele mandekking spelen en bracht Hasselt even aan het wankelen: het kwam hierdoor terug tot 15-19. Het in grote getalen opgekomen publiek kreeg hoop en liet van zich horen. Laura Michel (7 doelpunten) was echter trefzeker bij oa de 7 meters en bracht de stand naar 16-23. In de laatste fase was Edel Robyns nog goed bij shot (12 doelpunten) maar nimmer mocht Bocholt nog hopen op de zege. Nele Kranzen en Edel Robyns brachten de eindstand op 23-28 en Hasselt wist hiermee voor het 2e opvolgende jaar de dames van Bocholt de weg naar de finale af te snijden.

Ontzettend zuur voor onze dames die gedurende de Play-Offs met vol vertrouwen hoopten op een nieuwe finaleplek na enkele jaren hard werken. Gedurende het seizoen hadden de dames aangetoond dat men goede stappen maakte om voor een finaleplek of zelfs meer te gaan strijden.

Na afloop van de wedstrijd werden felicitaties uitgedeeld aan Hasselt en werd er waardig afscheid genomen van enkele Bocholter speelsters na jarenlange trouwe dienst. Wij danken Michelle Smits, Sofie Geutjens, Cindy Rooijakkers & Lien Schrijvers voor hun geweldige inzet bij de Dames en wensen hun veel succes in hun maatschappelijke carrière. De ploeg blijft strijdvaardig, zal nu eerst haar wonden likken, en met enkele nieuwe versterkingen binnenkort volop gaan voorbereiden op het seizoen 2018-2019, wat opnieuw in het teken zal staan van het strijden voor de prijzen.

Achilles Bocholt : Edel Robyns 12, Nele Kranzen 4, Lien Schrijvers 2, Michelle Smits 1, Iris Peeters 1, Cindy Rooijakkers 1, Sofie Geutjens 1, Sam Robyns 1

Bij de Bocholter Beloftenploeg trok de trainersstaf in de naronde volop de kaart van de jeugd, waarbij vele jonge speelsters hun eerste minuten op seniorenniveau mochten maken. Zo werden de laatse 3 wedstrijden winnend afgesloten tegen achtereenvolgend St.-Truiden , Visè en afgelopen zaterdag een 19-13 winst op Hasselt. Een mooie opsteker na hun uitstekend seizoen, met een derde opeenvolgende Beloftenfinale. De ploeg nam afscheid van Marleen Tijskens en Jasmijn Geelen en dankt beide dames voor hun bewezen diensten en inzet.