Dames opnieuw te groot voor Initia Hasselt

Daar waar 100 km verderop de heren van Bocholt en Hasselt streden om de BENE-Leaguetitel, speelden onze dames in en tegen datzelfde Initia Hasselt in de 2de ronde van de play-offs. Verleden week werd er maar nipt verloren van St.-Truiden, wat de burger moed gaf ,omdat zeker in de 1ste helft zichtbaar werd dat de strijd om de landstitel bijlange na nog niet een uitgemaakte zaak is. Zeer zeker niet als Bocholt 60 minuten haar spel op de mat legt zoals afgelopen zaterdag in de 2de helft tegen Hasselt.

De start was een kopie van de wedstrijd tegen St.-Truiden. Een veel sterker Bocholt kon echter het verschil in kwaliteit niet meteen op het scorebord neerzetten. Bij 0-4 nam Hasselt reeds een 1ste time-out. Bij een 1-5 voorsprong verslapten onze dames en werd er slordig afgerond, waardoor Hasselt terug in de wedstrijd kon komen: 5-5. De ruststand was echter 9-11 in het voordeel van Bocholt. Rake woorden van Woolderink tijdens de rust, zodat de 2de helft volledig Bocholt kleurde. Er werd gepassioneerd en collectief verdedigd en mede door geweldig keeperswerk gedurende de hele wedstrijd van Jilly Achten, speelde Bocholt de thuisploeg volledig zoek. Eindstand 17-29 winst voor onze dames. Onze dames staan zo stevig op de 2de plaats achter St.-Truiden, dat uithaalde in en tegen Visé met een 19-31 winst. Op 31 maart vindt de eerstvolgende thuiswedstrijd plaats, tegen Visé.

Programma Dames Achilles Bocholt :
31 maart         Achilles Bocholt – Femina Visè
14 april           Achilles Bocholt – St-Truiden
28 april           Femina Visè – Achilles Bocholt
5 mei              Achilles Bocholt – Initia Hasselt

Wij hopen opnieuw op veel publieke steun in de aankomende play-offwedstrijden. Onze dames hebben bij winst op Visè uitstekende kaarten op een nieuwe plek in de titelfinale.

Achilles Bocholt : Sofie Geutjens 1, Lien Schrijvers 2, Edel Robyns 8, Cindy Rooijakkers 4, Iris Peeters 3, Michelle Smits 4, Kim Janssen 1, Britte Dedroog 1, Soe Welters 2 en Nele Kranzen 3