Dames Bocholt pakken volle buit bij DHW Antwerpen

Een mooie en zeer belangrijke wedstrijd op papier. Winst op Antwerpen zou Bocholt een stapje korter bij deelname aan de Play-Offs brengen. Antwerpen was verleden seizoen een moeilijk te kloppen ploeg voor Bocholt. Zaterdag een heel ander verhaal. Van meet af aan maakte Bocholt duidelijk dat het de beide punten uit Antwerpen wilde meenemen naar de Damburg. Een sterke start voor de ploeg van Mathijs Woolderink, na 4 minuten was het reeds 0-3. De hele 1e helft speelde Bocholt met een solide dekking getuige slechts 7 tegendoelpunten. Antwerpen kon geen vuist maken. Gintare was samen met Voermans met een aantal schoten gevaarlijk aan DHW zijde. Via 4-8 en 5-11 werd de ruststand bepaald op 7-13 voor de dames uit Bocholt. Sofie Geutjens, sterk spelend, viel echter uit met knieletsel en moest de 2e helft vanaf de bank toekijken.

In de 2e helft wist Bocholt vrij makkelijk de stand uit te bouwen, tot zelfs 10 doelpunten in de 13e minuut: 10-20. Bocholt kon goed doorwisselen en iedereen minuten laten maken. DHW kwam wel nog even terug in haar spel (14-20) maar daarna drukte Bocholt opnieuw door en werd duidelijk dat de beide punten mee gingen naar de Damburg. Eindstand 18-28 en dus winst voor Bocholt op haar directe tegenstander Antwerpen. Aankomende week is er een vrij weekend. Op 25 november start de terugronde in en tegen Visé met een aantal dagen later, 30 november, nogmaals Visé, maar dan voor de 1/8e finales in de Belgische Bekercompetitie.

Achilles Bocholt | Edel Robyns 7 | Cindy Rooijakkers 4 | Iris Peeters 6 | Nele Kranzen 4 | Sam Robyns 2 | Elien Noten 1 | Lien Schrijvers 1|| Michelle Smits 1 | Sofie Geutjens 1 | Kim Janssen 1 |

Beloften verslaan DHW Antwerpen in eigen huis

"DE" wedstrijd van de heenronde stond op het programma voor de belofteploeg van trainer Raymond Beaujean. Bocholt stond met 12 uit 6 samen met DHW Antwerpen aan de leiding in de Beloftencompetitie. Verleden jaar was het duel Antwerpen - Bocholt nog de finalewedstrijd. Bocholt opende de score en ging vanaf de start aan de leiding. Via 1-3, waarbij Bocholt nog niet haar beste spel liet zien, nam men langzaam het heft volledig in eigen handen. Via een 3-7 voorsprong in de 17e minuut liep Bocholt uit naar een 8 - 13 voorsprong bij rust. Keepster Jasmijn Geelen keepte een zeer solide wedstrijd. Na rust een gelijkend beeld, met Bocholt als de betere ploeg. DHW speelsters Tina Brecelj en Ellen van de Vloed konden af en toe wat terugdoen, maar Bocholt liet zich de kans niet ontnemen om Antwerpen in eigen huis te verslaan en 2 punten voorsprong te nemen in de ranglijst. Bocholt hield de voorsprong vast en liep langzaam weg, van 5 doelpunten voorsprong tot 10 doelpunten na 60 minuten handbal. Eindstand 20-30 voor Bocholt. Daarmee gaat Bocholt alleen aan kop met het maximum van de punten.

Volgende wedstrijd is op 25 november: Visé - Bocholt (aanvang 16:15)

Achilles Bocholt | Soe Welters 1 | Britte dedroog 6 | Joelle Velter 4 | Lien Schrijvers 5 | Femke Leurs 2| Elien Noten 1 |  Kim Janssen 5  | Laura Couckuyt 1 | Cindy Rooijakkers 5