Dames 1 achtervolgt St.-Truiden naar finale

Bocholt Dames 1 achtervolgt St.-Truiden naar Finale

Bocholt speelde zaterdag in de Damburg tegen titelkandidaat en Bekerfinalist St.-Truiden. Onze dames zijn de enige ploeg die een punt wisten te pakken tegen St.-Truiden dit seizoen.

Daar waar in de heenronde tijdens deze play-offs onze dames de 1e helft domineerden maar het lieten afweten in de afronding, waren onze dames nu de 2e helft de bovenliggende ploeg en was het onderlinge resultaat in de 2e helft zelfs licht in het voordeel van Bocholt; 14-13. Bocholt opende via een break-out van Elien Noten de Score: 1-0. Het begin was veel te nerveus aan Bocholt zijde. Moeilijke beslissingen in het aanvalsspel. St.-Truiden maakte goed gebruik hiervan en Sarina Leenen scoorde 2x op rij. Na een 1-4 achterstand pakte coach Woolderink een time-out. Helaas bleek later dat enkele fases in de 1e helft de dames zouden opbreken. De 1e helft verliep stroef en St.-Truiden behield de leiding via een 3-7, 6-11 en 13-18 voorsprong met rust.

Na rust een volledig ander Bocholt wat tactisch een aantal zaken anders had neergezet. St.-Truiden had moeite met deze aanpassing en Bocholt pakte de aansluiting en bracht de score terug naar 18-20 in de 38e minuut. Het herstel kostte erg veel kracht. St.-Truiden kon niet doorpakken en Bocholt verzuimde 3 aanvallen door onnodig balverlies op rij om de aansluitingstreffer te maken. In de sfeervolle Damburg proefde het publiek de spanning en gaf het Bocholt vertrouwen om te blijven strijden voor de aansluitingstreffer. Bij 19-22 stopte Jilly Achten een strafworp wat extra energie bracht. Nele Kranzen scoorde opvolgend de 20-22. Bij St.-Truiden was Estelle Ghijsens trefzeker met 8 treffers. Edel Robyns verzilverde een belangrijke strafworp in de 50e minuut : 23-25. In de eindfase wisselde de score af en bleef het verschil telkens 2 tot 3 doelpunten verschil en kon Bocholt niet meer doordrukken. Onze dames hielden een goed gevoel over aan deze wedstrijd en maken telkens stapjes voorwaarts. Het verschil tussen beide ploegen wordt telkens kleiner als de eindstand van 27-31 doet vermoeden. Het belooft een superspannende eindstrijd te gaan worden waar de kansen gelijk zullen liggen. In de laatste 2 play-off-wedstrijden kunnen onze dames op eigen kracht het 2e finaleticket tegen datzelfde St.-Truiden veilig stellen.

Op 28 april wacht de verplaatsingswedstrijd in Visè en op 5 mei as in de Damburg de laatste wedstrijd tegen Initia Hasselt.

Programma Dames 1 Achilles Bocholt :

28 April           Femina Visè - Achilles Bocholt

5 Mei               Achilles Bocholt - Initia Hasselt

Wij hopen opnieuw op veel publieke steun in de eindfase van deze spannende play-off-wedstrijden. Zowel de heren als dames van Bocholt kunnen een finaleplek bereiken om de landstitel 2018. Een prachtig resultaat en mooie wedstrijden om naar uit te gaan zien.

Achilles Bocholt : Edel Robyns 11, Nele Kranzen 5, Iris Peeters 4, Sofie Geutjens 4, Sam Robyns 2, Elien Noten 1