Bocholt wint ook laatste derby van het Noorden

Verslag PO 6 Achilles Bocholt – Sporting NeLo: 32-31

Tegen NeLo viel er voor Bocholt niets te rapen, behalve wat extra punten en een goed gevoel, en dankzij een strafworp in de laatste seconden hielden onze Heren alle punten thuis. Het begon nochtans niet goed tegen NeLo, die bij winst hun laatste kans waagden voor de titelfinale. De bezoekers kwamen 0-2 voor, maar Serge Spooren en Wout Winters namen het commando over: 4-3 en waren grotendeels verantwoordelijk voor het groter worden van de kloof, met er ook eentje bij van de wederoptredende Miha Pucnik.  Bij NeLo liet Vandebeeck goede dingen zien maar hij kon niet veel doen aan de 17-11 voorsprong van Bocholt. Lukkesen kon wat milderen maar Bocholt kon zonder problemen met 18-14 gaan rusten.

In de eerste tien minuten van de tweede helft modderde Bocholt wat aan en via Jerry en Vernooy klom NeLo langszij: 20-20. Damian Kedziora en Evert Kooijman maakten er weer twee verschil van, maar een tijdstraf deed dat weer teniet en de afscheidnemende Habraken bracht NeLo plots weer op voorsprong: 22-23. Elias Koninkx en Wout Winters herstelden het evenwicht maar dankzij Schroeder bleef NeLo op gelijke hoogte. Het was al duidelijk dat Hasselt zijn finaleplek tegen Visé zou veiligstellen en NeLo ging dus maar voor een mooie zege in hun laatste seizoenswedstrijd: Vlatko Tasevski met 29-30. Joren Lamers en Roel Valkenborgh brachten Bocholt er weer over, maar Vansloot wilde een halve minuut voor tijd een punt veiligstellen met een doelpunt en een hinderlijke actie, leidend tot een tijdstraf. Enige commotie was er nog toen Jerry met rood en blauw naar de tribune moest, maar de strafworp mocht toch door Roel Valkenborgh gezet en verzilverd worden: 32-31 eindzege.

Bocholt sluit zo als leider de play-offs af en moet volgend weekend naar Hasselt voor de eerste titelfinale, want Initia won vlot van Visé. De week erna en de eventuele belle vinden in de Damburg plaats. Het wordt een strijd tussen Bekerwinnaar Hasselt en BeNe-Leaguekampioen Bocholt, één van beide ploegen pakt dus een tweede prijs en maakt er dus een heel mooi seizoen van. Bocholt staat in de onderlinge duels in het verlies tegen Hasselt, dus het wordt een stevige. Veel steun van supporters is gewenst! Forza Bocholt!

Tussenstanden :
10 min: 5-3
20 min: 12-7
30 min: 18-14
40 min: 20-20
50 min: 26-26
60 min: 32-31

Bocholt : Alberts, Gijbels, Leroy, Wertelaers 1, M. Lamers, Winters 7, Kooijman 3, Cremers, Koninkx 2, Kittel 1, Valkenborgh 5(2), J. Lamers 1, Spooren 6, D. Kedziora 5(3), Pucnik 1

Scheidsrechters : Schols - Thomassen