Bocholt start met zege

Verslag BENE-League
HC Visé - Achilles Bocholt: 31 - 33

De Heren hebben in hun eerste BeNe-Leaguewedstrijd direct een moeilijke opdracht tot een goed einde gebracht. Na een evenwichtig begin (3-3), met Brecht Wertelaers in de rol van afwerker, voerde Bocholt de forcing en liep 3-9 uit. Visé wist van geen hout pijlen maken met de snelle omschakeling van Bocholt en Damian Kedziora en opnieuw Brecht Wertelaers dreven het verschil op: 5-13. Bocholt begon wat achteruit te leunen, werkte amper af en zag Geradon en Vancosen het verschil terug op 2 doelpunten brengen: 12-14. Damian Kedziora en Roel Valkenborgh verdubbelden de kloof opnieuw; Glesner legde de ruststand vast op 13-16.

Dezelfde hoofdrolspelers als vlak voor de rust, zorgden ook voor de scores in het begin van de tweede helft. Zo bleef er een kloof van 3 tot 4 doelpunten tussen Visé en Bocholt, dat controleerde zonder achterover te kunnen leunen. De Italiaan Volpi vond immers vaak de opening voor een doelpunt, maar Bartosz Kedziora bleef assists strooien en onder andere Evert Kooijman legde er zo enkele in het mandje:  23-29 met nog tien minuten op de klok. Zoals verwacht, kwam er een plaatselijk slotoffensief. Opnieuw Volpi, gesteund door Marchal en Vancosen, halveerden wederom het verschil (27-30) maar Serge Spooren was ook goed bij schot in de slotfase en trok Bocholt over de streep. Visé legde net voor tijd de 31-33 vast.

Bocholt pakte zo gewiekst een mooie overwinning op verplaatsing bij een lastige klant. Volendam deed hetzelfde bij Tongeren en NeLo wist in zijn eerste (vernieuwde) BeNe-Leaguewedstrijd een punt te halen bij Bevo. In de andere wedstrijden waren de thuisploegen overtuigend baas:  Hurry Up versloeg Sasja, Lions stuurde Aalsmeer wandelen en ook Hasselt won met grote cijfers van Quintus. De Hasselaren zijn volgend weekend onze nieuwe tegenstanders in de Damburg. Supporters op post, Forza Bocholt!