Bocholt slaat kloofje na winst tegen Sasja

Verslag BENE-League: Bocholt - Sasja

De heren van Achilles Bocholt deden wat van hen verwacht werd: winnen. Na 60 minuten stond er een verdiende 39 - 28 op het scorebord te lezen. De wedstrijd startte echter wat twijfelachtig voor Bocholt: Mathijs mocht voor Sasja de score openen en bracht zijn ploeg samen met Kostic op een 1-4 voorsprong! Wout Winters en Evert Kooijman brachten Bocholt echter terug op gelijke hoogte. Damian Kedziora tekende na 9 minuten voor de eerste voorsprong. Wout en opnieuw Evert vergrootten vervolgens de voorsprong. Nadien mengde Martijn Meijer zich ook in de debatten en zo stond er na 16 minuten een voorsprong van 5 doelpunten op het scorebord: 13 – 8. Bocholt scoorde in die eerste helft nog aan de lopende band en zo hadden we bij de rust een comfortabele voorsprong: 22 – 15.

Bocholt startte terug goed aan de tweede helft met doelpunten van Evert, Damian en Bartosz Kedziora. Na 10 minuten in de tweede helft zorgde Damian voor de 29-20. Na tijdstraffen voor Roel Valkenborgh en Mathijs kon Lamberigts scoren in het lege doel: 31 – 24. De voorsprong van Bocholt kwam echter nooit in het gedrang, meer nog: Damian en Bartosz verwenden het publiek met een vliegertje. Meteen daarna kon Brecht Wertelaers de bal onderscheppen en bracht zo de tussenstand op 33 – 24. Ook Bjorn Alberts liet zich in het doel nog opmerken door een strafworp te stoppen. Bart Lenders maakte van de gelegenheid gebruik om veel door te wisselen, zo kwam bijna iedereen aan spelen toe. Thomas Driesen wist ook te scoren na een tijdje uit te geweest met een blessure. Bocholt kon uiteindelijk overtuigend winnen met 39 –28!

Door het verlies van Visé tegen Aalsmeer heeft Bocholt aan één overwinning genoeg om als leider aan de Final 4 te beginnen. Lions verloor verrassend van Hurry Up terwijl Volendam en Bevo wel konden winnen, zodat de strijd om de 2 overblijvende tickets voor het finaleweekend nog spannender wordt. NeLo won intussen van Tongeren waardoor onze handbalburen zich verzekerden van Belgische play-offs en een verlengd verblijf in de BENE-League.

Tussenstanden:

5’: 1-4                                 35’: 27-18

10’: 7-5                               40’: 29-20

15’: 12-7                            45’: 31-22

20’: 15-11                          50’: 33-24

25’: 20-11                          55’: 35-24

30’: 22-15                          60’: 39-28

Bocholt: Leroy, Alberts, Wertelaers 3, M. Lamers, Winters 6, Kooijman 6, Cremers 1, Koninckx, Spooren 2, Valkenborgh 1, J. Lamers, Driesen 2, Roelants, D. Kedziora 9 (1), Meijer 6 en B. Kedziora 3.

Sasja: Gijs 6, Kostic 1, Luypaert, De Cubber 1, Vandewoestyne 3, Jacobs, Stulens 2 (2), Govaerts 2, Roelants, Theyssens, Van Ransbeeck 2, Lamberigts 1, Salmi 6, Geuns, de Roeck en Matthijs 3.